2016-03-06 Enclavetocht

4e  ENCLAVETOCHT – Baarle-Nassau

De weersverwachting was niet al te best voor zondag 6 maart. Toch met onze zoon en schoondochter afgesproken om elkaar om 10.00 uur in Baarle–Nassau te ontmoeten. De inschrijflocatie aan de Pastoor de Katerstraat stond al bomvol met deelnemers. De eerste zagen we al op pad gaan. Er waren afstanden van 6 – 12 – 18 en 25 km. Wij schreven in voor de 12 km. Na de koffie op pad. Na het dorp via een zandpad langs een ezelopvang het dorp uit.

Natuurlijk passeer je in het begin veel grensovergangen van België naar Nederland en omgekeerd. In het straatplaveisel aangegeven met een rij kruisjes. Op de plaats waar de grens precies midden door een woning ging een foto gemaakt. Na het dorp merk je niet meer zo veel van de grensovergangen op de 12 kilometer. Nu in totaal 11 keer. In 2015 toen we de 18 km. liepen was dat wel 18 keer. Verder heerlijk gewandeld over bospaden, soms over een weiland waar je liep te soppen door de eerdere regenval.

Via asfaltpaden op naar de rust op 6,3 km. In de kantine van een voetbalvereniging in Ulicoten. Met zoveel wandelaars was die tjokvol, maar gelukkig vonden we nog een plaatsje. Toen ik soep ging halen waren het wel de laatste 2 bekers want de ketel was toen leeg. Op de routebeschrijving stond al aangegeven dat na de rust de wandeling was gewijzigd. De overvloedige regenval had van de zandpaden flinke modderpaden gemaakt. Maar het alternatief was ook prima. Om 13.00 uur waren we weer terug bij de start. Een welverdiend pilsje genomen. Op de foto gezet door de fotograaf van de tocht. Later hoorde ik van Carla  dat er nog een paar WIEGO-leden ook op de foto stonden (Zie de site van Gloria – Atlethiek).

Om 14.00 uur stonden er 1.055 deelnemers genoteerd. Op weg naar de auto begon het te regenen, wij hadden het droog gehouden.

M – P – L en A de Bloeme.