2016-03-13 Leuven

Wandelen in België

Vandaag zondag 13 maart gingen Kees en ik weer eens mee naar België bij Leuven in Lubbeek en Bierbeek en Kessel bij de wandelvereniging Horizon Trappers. Wij waren met 5 personen: Bert, Lisette, Kees, Jos en ik. We reden richting Brussel maar zo ver gingen wij niet. Wij gingen rond 7,00 uur van huis weg en zijn rond 8,30 uur aangekomen bij de start. Eerst even een plaatsje zoeken en inschrijven. Lisette ging voor de 30 km. Bert en Jos voor de 26 km, en Kees en ik voor de 20 km.

Het was een hele mooie heuvelachting wandeltocht. Wij namen wel overal onze rust maar wij hielden het bij koffie en fris. Wij gingen rond 9 00 uur van start. Kees deed het bijzonder goed met zijn stokken over de heuvels klimmen en dalen. Ik liet Kees met opzet voor lopen. Nu kon ie gewoon ook heerlijk en rustig wandelen zonder dat hij op het eind kapot zat. Wel een pittige wandeltocht. Eindelijk is een keer geen of weinig modder. Wij waren rond 10,30 uur bij de eerste rust. Lisette kwam er ook net aan. Die moest nog voor de tweede ronde en wij nog 5,6 km en 8,8 km voor de tweede keer. Even brood opeten en een spa blauw.

En weer verder voor het laatste stuk. Toch nog even in een stuk bos maar hele mooie uitzichten. Wij waren om 13,40 uur weer binnen. Eindelijk hoefde Kees niet steeds ergens te staan en ik ook niet. Jos en Bert waren al binnen; wel een paar keer verkeerd gelopen. Wij bijna ook bij het eindpunt, maar wij hadden het toch goed gezien. Heel mooi weer en weinig wind en veel zon. Ik zei: Lisette is om 16.00 uur weer binnen”. Jos en Bert wilde nog 6 km gaan wandelen en ja hoor het was ongeveer 16.00 uur: daar kwam Lisette aan. Rond 16,30 uur weer richting Breda, Helmond en St. Willebrord. Rond 18,30 uur weer thuis. Heerlijk gegeten. Het was heel makkelijk en nog lekker nagenoten van deze mooie dag.

Inge Mol – van Egmond