2016-04-03 Den Ouwen Uiltocht

Den Ouwen Uiltocht – Horendonk

Zondag 3 april was een mooie wandeldag in Horendonk, gemeente Essen in België. Gerald en ik hebben 25 kilometer gelopen. De start was vlakbij een kerk. De tocht voerde door wijken, akkers en bos. We waren ook nog langs een visvijver, ooievaarspalen en een kapel gekomen. En we gingen voor een deel door Rucphen.

Onderweg kwamen we honden tegen. Allereerst twee die opvielen doordat ze op elkaar leken. Het waren een soort collies leek het wel want de lichaamsbouw was ongeveer hetzelfde en zo ook de kleuren. Onze aandacht ging allereerst uit naar denk ik een Berner Sennenpup die kwispelend in een ren een boerderij moest bewaken. Daarna kwamen we en dat was wel zielig een labrador tegen die een wond in zijn nek had.

We hadden rust op een sportpark en in een handig verbouwde stal. Zelf was me dat niet opgevallen maar Gerald zag het. We kwamen deze keer niet met zoveel blubber aan onze schoongewassen broekspijpen thuis in vergelijking met vorige keer. In plaats daarvan hadden wij een met zonnestraaltjes overgoten toet. En ik een regencape zowat in de aanslag. Al met al was het een geweldige dag. Geen lang relaas, want mijn computer is nog niet paraat.

Sandra van Holstein