2017-03-18 Winterserietocht Leerdam

Zaterdag 18 maart weer de eerste wandeltocht met de bus. Kees ging tocht niet mee omdat het regent. En ik heb toch besloten om wel mee te gaan met WIEGO naar Leerdam. Rond 8,45 uur bij de opstaphalte om weer naar Leerdam te gaan. Onze vaste chauffeur van Brabant Express, Piet, was ook weer van de partij. Rond 9,50 uur aan gekomen.

Eerst een kopje koffie drinken en rond 10,15 uur van start voor de 20 km. Gestart met droogweer nadat ik eerst 5 loten had gekocht en ja hoor, een prijs, een doosje met bestek, heel mooi. Het was een mooie wandeltocht met veel verharde wegen en mooie parken. Bij de theeschenkerij was ik rond 12,40 uur. Hier zaten wij op 13,5 km. Daar zaten Marion Vissers, Hans Zijlmans en Carla Spierings ook binnen. Ik nam het kleinste stukje appelgebak en een kopje koffie. Rond 13,00 uur weer op stap en nog 7 km te gaan. Nu  langs de bekende Appeldijk en door het centrum van Heukelum en ook weer langs Kasteel Heukelum.

Zo zachtjes aan weer in Leerdam aangekomen zeiden Marion en ik: wij gaan even in het stadje kijken. Ik vond dat ook leuk. Twee verjaardagskaarten meegenomen. We liepen wij geheel droog binnen om 14,48 uur waar Corné  en Miranda Jansen ook al zaten na hun wandeltocht.

Wij waren net binnen toen het echt begon te regenen. Drie van de vier WIEGO-leden die 30 km liepen, hielden het daardoor niet droog en liepen hun laatste half uur in die regen. Het was een mooie wandeltocht en goed gepijld en ja Kees kon toch spijt hebben dat hij niet mee was gegaan. Ik was rond 17,10 uur weer thuis.

Inge Mol – van Egmond.