2017-06-01 WIEGO Nieuws – Juni 2017

INFORMATIE- ANNEX KENNISMAKINGSAVOND VOOR DEELNEMERS VIERDAAGSE NIJMEGEN EN APELDOORN

Op maandagavond 26 juni 2017 organiseert WIEGO voor de deelnemers aan de Vierdaagse van Nijmegen en  Apeldoorn weer een informatie- annex kennismakingsavond. Deze avond begint om 19.30 uur en vindt plaats in de bestuurskamer van de Wijkraad IJpelaar-Overakker, Ter Merwestraat 2 in Breda Zuidoost (wijk IJpelaar); LET OP: dit is een nieuwe locatie. Dit is te bereiken met stadsbuslijn 1 en 7 richting Nieuw-Wolfslaar (uitstaphalte Groot IJpelaardreef). Ruime parkeerruimte is aanwezig. Tijdens deze avond kunt u niet alleen kennis maken met elkaar maar kunnen leden die de Vierdaagse al eerder gelopen hebben hun kennis overdragen aan de leden die voor de eerste keer deelnemen.

BREDASE WANDELVERZORGING “DE SPRONG”

Van 18 t/m 21 juli 2017 worden in Nijmegen de 101e  Int. Vierdaagse Afstandsmarsen gehouden. Tijdens deze 4Daagse richt de Bredase Wandelverzorging “De Sprong” voor de wandelaars uit Breda en de regio weer verzorgingsposten in langs het parkoers. Dat houdt in dat er dagelijks langs het parkoers minimaal 3 posten staan waar de deelnemers o.a. koffie, thee, soep, frisdrank, enz.. kunnen krijgen. De deelnamekosten zijn € 23,50. Meer informa- tie staat in het Informatie Bulletin dat via email is toegezonden aan de deelnemers van het afgelopen jaar. Het aantal deelnemers is aan een maximum gebonden. Wilt u (ook) gebruik maken van deze verzorging, wacht dan niet te lang met aanmelden om teleurstelling te voorkomen. Voor alle informatie kunt u terecht bij de heer Chiel Willegers, Molenstraat 45, 5126 DA Gilze, tel. 0161-233789 0f 06-44522827 of email wandelverzorgingdesprong@kpnmail.nl

OPROEP EERSTE HULP

Als vereniging organiseren wij jaarlijks een aantal wandeltochten. Ook zijn er wekelijks diverse recreatieve tochten. Tijdens al deze activiteiten kan er onderweg iemand een ongeluk krijgen en een verwonding (of ergert) oplopen. Gelukkig zijn er binnen onze vereniging een aantal leden die een diploma/certificaat voor EHBO of BHV hebben. Maar deze leden zijn niet altijd aanwezig bij één van onze activiteiten. Daarom vragen wij of er leden zijn die interesse hebben in het volgen en behalen van het certificaat Eerste Hulp Bij Ongevallen (EHBO) of Eerste Hulp Bij Sport Ongevallen (EHBSO). Dit zijn korte cursussen van 2 of 3 maal een paar uur. U kunt daarna zelf aangeven wanneer wij bij welke activiteit een beroep op u kunnen doen. Voor informatie of aanmelding kunt u terecht bij onze secretaris Hans van der Bruggen.