2018-02-24 Snert wandeltocht

Stralende snert-wandeltocht

(overgenomen van: PrinsenbeekNieuws.nl)

Er was wat concurrentie maar toch meldden zich vanochtend zo’n vierhonderd wandelaars voor de 27ste Snert-wandeltocht van wandelsportvereniging W.I.E.G.O. Zij vertrokken vanuit basisschool De Griffioen in Prinsenbeek voor een tocht bij stralend winterweer en liepen afstanden van 5, 10, 15, 20 of 25 kilometer.

Binnen waren de vrijwilligers van het organiserend comité vooral het eerste uur druk om alles in goede banen te leiden. Maar ook bij terugkomst van de wandelaars hoefden ze zich niet te vervelen, zoals de Prinsenbeekse clubleden Adri Vincenten en Jopie Mol die druk in de weer waren met de erwten- en tomatensoep en Adje Vriens.

,,Op een goede dag hadden we weleens vijfhonderd lopers’’, vertelt secretaris Hans van der Bruggen, die toch heel tevreden is over de opkomst vandaag. ,,We hebben de pech dat er in Etten-Leur tegelijkertijd een landelijke tocht is, met afstanden van 20, 40 en 60 kilometer. Daar kwamen we deze zomer pas achter.’’ Maar misschien wel dankzij het mooie winterweer zijn er toch veel wandelaars naar Prinsenbeek gekomen.

De Bredase vereniging start de wandelingen meestal bij de Duivelsbruglaan in Breda, maar maakt voor de snert-wandeltocht een uitzondering. Ook volgende week doen wandelaars van W.I.E.G.O. nog een keer Prinsenbeek aan. De route van die winterserietocht gaat richting Liesbos.