2018-07-01 Inge Mol – Op weg naar de Vierdaagse

Op weg naar de Vierdaagse (door Inge Mol – van Egmond) 


Van Gogh Loop – Zundert

In de serie “Op weg naar de Vierdaagse” ging ik zaterdag 2 juni 2018 naar de Van Goch Loop in Zundert. Het was de 10de editie van deze Van Goch-wandeltocht. Het was een schitterend mooie tocht met heel veel zorg uitgezet. Mooie rusten, veel bos, maar wel onbegaanbare paden. Ik werd rond 7,00 uur door de deeltaxi opgehaald. Rond 7,40 uur een kopje koffie drinken en me inschrijven voor de 30 km. Ik ging allen op pad. Bij de eerste rust op 7,247 km kwam ik bij een hele mooie en leuke rust op de Heiningstraat 7 in Achtmaal om 9,12 uur. Hier was ook de splitsing van 15 en 30 km.

Om 9,30 uur wilde ik weer verder lopen toen Wendy v.d. Poll en Carin Benders er aan kwamen. Ik had de koffie en koek al op dus ging ik weer verder door een stuk bos waar ik de oriëntatie kwijt was. Geen pijl gemist, was ook heel goed gepijld. Daar kwam ook Wendy voorbij en Carin. Hoewel wij afzonderlijk van elkaar waren gestart, hebben we vanaf hier met ons drieën samen verder gelopen. Zo kwamen wij bij de internationale Camping Priem om 11,14 uur aan en rond 12,00 uur weer verder. Nog 12 km te gaan. Ook langs de paters gekomen waar het Zunderts trappist gebrouwen word. En nog een heel stuk bos waar we dwars door de varens hebben gelopen, linke soep maar wel mooi. Heb ik toch de stok maar gepakt, is zeker zo veilig.

De laatste rust was bij de Moerse bossen om 13,20 uur. Een heerlijke ratler gedronken. Rond 13 50 uur weer op pad na 24,446 km. Nog even door het bos met nog 5 km te gaan. Ik had inmiddels voor Wendy en mij de deeltaxi besteld voor 15.45 uur en ja, tring tring, een beller. Kees: waar ben je nou. Ik: op de laatste 5 km. Ja hoor moeten morgen naar stad, scheerapparaat kapot. Ik: nou het zal wel; gelukkig was het niet gerepareerd door mij. Om 14,48 uur liepen wij samen binnen. Een mooie wandeldag. Nu nog even naar mijn zus die ook jarig was vandaag. Om 15,30 uur kwam ook de taxi. En hierna nog twee ritten van huis naar mijn zus en weer naar huis om 20,00 uur. Kortom een mooie dag.

Jubileumtocht van RWV te Rotterdam

Zaterdag 9 juni 2018 zijn Kees en ik weer met WIEGO naar de 90 jarige Rotterdamse Wandelsport Vereniging (RWV) geweest. Het was al weer een tijd geleden dat ik daar was geweest. Wij gingen rond 8.30 uur van huis weg om met de bus van WIEGO naar Rotterdam te rijden. Rond 10.00 uur op de plaats van bestemming. Even zoeken waar wij moesten zijn. Nou snel gevonden. Wij gingen van start met 10 personen op de 25 km. En Kees liep ook al gelijk weg. Een mooi en afwisselend parcours. Kees liep zonder te kijken bij de splitsing van de 25 en 15 km bij de Molenlaan met Hans Zijlmans mee. Die zei: welke afstand loop jij? En Kees zei vol trots: op de 15 km. Ik was wat achter en wij zagen ook Kees. Die kwam weer op het goede spoor.

Wij liepen langs de rivier de Rotte en om de Bergsche Plas bij Hillegersberg. Wij waren om 11,52 uur op de eigen rust op 9.265 km in een park bij Schiebroek. Even soep en brood gegeten. Daarna gingen wij weer door. Teun ik en liepen even vooruit. Een mooie wandeling. Bij de tweede rust gingen wij even wat drinken en op de anderen wachten. Die waren er binnen 5 minuten. Hier waren wij op 13.010 km bij HSV Saints (hand- en softbalvereniging).rond 12,50 uur en rond 13,00 uur weer door. Weer een stuk bos langs de Rotte Meren (het Lage Bergsche bos) en ook een mooi stuk. En het weer was ook perfect.

Bij de laatste  rust op 20.350 km kwamen wij ook de rest tegen die bij tweede rust door waren gelopen. Hier waren wij rond 14,18 km en na een heerlijke fruithapje was er nog 5 km te gaan. Rond 14,30 uur gingen wij met ons groepje weer verder. Het was een mooie wandeltocht, goed verzorgd en goed gepijld. Wij waren allemaal rond 15,30 uur weer terug. En zonder te vallen en na een biertje reden wij naar huis na een mooie wandeldag. Zondag een rustdag.

Graafstroomtocht te Oud-Alblas

Zaterdag 16 juni 2018 samen met Kees weer met de bus naar Oud-Alblas. Wij gingen rond 8,30 uur van huis weg. Er was bij onze halte niemand die mee ging. Wel bij de Lunet en in de Haagse Beemden. Rond 10.00 uur waren wij al op de plaats van bestemming. Een mooie en nieuwe startlocatie in sporthal De Beemd. Na een kopje koffie gedronken te hebben gingen Kees en ik van start. Kees om 10.15 uur van start voor de 15 km en ik voor de 20 km. Veel lange wegen  maar goed gepijld.

Een mooie wandeltocht met mooi weer. Bij de rust even wat drinken. Daarna ging Kees op zijn afstand verder en ik op mijn afstand. Kees moest nog 5 km en ik nog 10 km. Rond 12.30 uur was Kees weer terug op de startplaats. Na heerlijk en gemakkelijk te hebben gelopen was ik ook weer om 14,00 uur bij De Beemd. Hier wat gedronken en gezellig geklets en genoten. Het was een mooie wandeldag. Om 16 15 uur was het weer vertrektijd om naar Breda te gaan. En om 17.20 uur weer thuis binnengelopen. Zondag heerlijk thuis 

Landgoederentocht te Chaam

Alweer een verslag in de serie “Op weg naar de Vierdaagse”. Vandaag (23 juni) ging ik weer eens op pad naar Chaam naar de Landgoederentocht. Ik vond het jammer dat de organisatie niet op de landgoederen mochten wandelen maar niettemin een hele mooie wandeltocht. Het startbureau was bij De Steengroeve in Chaam aan de Industrieweg 24. Ik gig met de deeltaxi die om 6,45 uur al voor stond. Het was nog nooit voorgekomen dat ik als eerste bij de start was. Maar bij De Steengroeve was de koffie al klaar. Dus eerst een kopje koffie drinken en hierna inschrijven voor de 30 km. Ik wilde net weg gaan, kwamen Theo en Hennie er aan. Ik had ook geen haast dus nog een kopje koffie.

Rond 8,00 uur zijn wij van start gegaan. Bij De Fazanterie op 13,5060 km was ik rond 10,20 uur. Het was al heel druk, maar toch een kopje koffie. En rond 10,40 uur weer door. Hier was Kees Frijters ook op de wandeltocht, Bij landgoed Valkenburg en landgoed Anneville wilde ik toch even een foto maken. Bij de hut was geen officiële rust ben ik rond 12,00 uur even gaan picknicken En ook heel leuk was het bij Toontje Schoen en De Pimpelmees.

Toch even kijken rond 13.00 uur op 23,840 km. Even een ijsje gegeten, knoei knoei. Weer verder. Ook leuke en mooie binnenpaadjes. Bij cafetaria De Gouden Leeuw doorgelopen. Op 26 .870 km bij de Wildertstraat even rechtdoor gelopen om een rust te pakken bij Ofcours op 29 km om 14,07 uur en een heerlijk biertje Chaamse Dubbel. Na 1 km weer terug op het parcours en om 14,55 uur liep ik weer binnen waar ook twee bussen waren. Wsv De Vrijbuiters en wsv Kinderdijk waren er ook. Rond 15,50 uur belde de deeltaxi en die stond gelijk aan straat. Rond 16,30 uur weer heerlijk voldaan thuis. Zondag weer een “Op weg naar de Vierdaagse” maar dan in onze eigen mooie stad Breda.