Winterserietocht no. 3 weer op gewone manier georganiseerd

Winterserietocht no. 3 weer op gewone manier georganiseerd

Op zaterdag 3 februari 2022 kon WIEGO de 3e tocht van de 50e Winterserie-wandeltochten voor het seizoen 2021-2022 weer op de normale, fysieke manier organiseren. De corona-maatregels waren flink versoepeld. Bijna alles kon weer op de gewone manier. Wel moest er bij de ingang gecontroleerd worden op de QR-code van de deelnemers. En naast de fysieke uitvoering was het ook mogelijk om de tocht virtueel te lopen. Er deden totaal 426 wandelaars mee. Dat was veel meer dan verwacht. We hadden optimistisch op 150 á 200 deelnemers gerekend. Gelukkig waren er toch voldoende parkoersbeschrijvingen op voorraad. Alleen de inlegvellen voor de wandel/kilometerboekjes moesten bijgemaakt worden.

Bij de organisatie van de tocht was uitgegaan van alle regels en richtlijnen die ook toegepast waren bij de vorige tochten van WIEGO. Zo waren de medewerkers achter de stattafel “beschermd” door het zogeheten kuchscherm, waren er geen eigen verzorgingsposten en was er op de rustplaatsen ook geen controlepost. Ook pannenkoekenboerderij Het Smokkelaartje te Strijbeek en taveerne Jeugdland te Ulvenhout (waar de rustplaatsen waren), waren weer gewoon open, zodat de wandelaars daar weer wat konden gebruiken en zo nodig naar het toilet konden. En alle 14 medewerkers die betrokken waren bij de voorbereiding en uitvoering van de tocht, hebben zich weer ten volle ingezet en daar zijn wij hen dan ook zeer dankbaar voor.

Het parkoers van deze Winterserietocht voerde de deelnemers via de Bavelselaan naar en door het natuurgebied Wolfslaar en het Ulvenhoutse Voorbos langs restaurant De Fazant waar sommige wandelaars op de korte afstand even stopten. Verder leidde de route daarna via landgoed Anneville, de Annevillelaan, de Geersbroekseweg en de Chaamseweg naar en over het landgoed Hondsdonk en via het vennengebied van de Strijbeekse Heide naar de rustgelegenheid bij pannenkoekenboerderij Het Smokkelaartje te Strijbeek. Voor de afstand 40 km volgden hierna een lus door het gebied van de Strijbeekse Heide en langs het gehucht Grazen terug naar de rustplaats bij Het Smokkelaartje. Daarna vervolgde de route zijn weg via het natuurgebied de Goudberg en langs het gehucht Strijbeek terug naar het vennengebied van de Strijbeekse Heide. Dit keer dus nog geen route door België naar Meersel-Dreef vanwege de verschillende coronaregels in Nederland en België. Verder liepen de wandelaars langs en over het landgoed Luchtenburg en daarna door Ulvenhout, het Ulvenhoutse Voorbos naar taveerne Jeugdland op het gelijknamige sportpark, waar weer een rustgelegenheid was.

Hierna ging de route naar de Reeptiendbrug waar de afstand 40 km nog een extra lus maakte langs de rivier De Mark, over het terrein van landgoed De Klokkenberg en door het Mastbos om tenslotte met de andere afstanden langs de rivier De Mark de finish bij Mariëndal aan de Duivelsbruglaan te bereiken. In navolgend overzicht is per afstand vermeld het aantal deelnemers en hoeveel er met of zonder herinnering De deelnemers hadden bij het inschrijven de keuze om al dan niet voor een herinneringsmedaille te lopen. Omdat 269 van de 426 deelnemers zich online hadden ingeschreven, is van hen niet bekend van welke (Nederlandse) verenigingen zij lid zijn. Onder de deelnemers waren 12 Belgen.