Weer soep bij de Snerttocht

Weer soep bij de Snerttocht

Nadat WIEGO vorig jaar noodgedwongen de Snerttocht virtueel moest organiseren en er dus na afloop geen erwten- of tomatensoep was voor de deelnemers, kon dit jaar weer een ouderwetse Snerttocht plaatsvinden. En ook konden wij weer terecht in de aula van Kbs. De Griffioen te Prinsenbeek.Op zaterdag 19 februari 2022 kon WIEGO dan toch zijn 31e Snert-wandeltocht van start laten gaan. Omdat inmiddels weer diverse coronamaatregelen van de overheid waren vervallen, werd bij de ingang alleen de QR-code van de deelnemers gecontroleerd. En verder was er geen controle op de rustplaats. Abusievelijk was het “kuchscherm” vergeten waardoor de mensen achter de starttafel onbeschermd voor de deelnemers zaten.

Ondanks alle problematiek kwamen er 201 wandelaars af op deze tocht. Een klein deel liep weer de virtuele variant. Maar de overigen kwamen op de soep af. Er is die dag van de deelnemers geen wanklank vernomen. De bepijling werd gewaardeerd, alsmede de goede routebeschrijving. Uiteraard speelde ook het goede weer mee. Pas na afloop begon er regen te vallen. En natuurlijk werd de wijze waarop de medewerkers de deelnemers tegemoet traden zeer gewaardeerd.

De rust in café-zaal ‘t’Veehandelshuis weer op de gewone manier geopend, zodat de deelnemers ook daar weer wat konden gebruiken en zo nodig naar het toilet konden. Alle 20 medewerkers die betrokken waren bij de voorbereiding en uitvoering van de tocht, hebben zich weer ten volle ingezet en mogen daarvoor best lof voor worden toegezwaaid..

Verder willen wij vanaf deze plaats ook de directeur van Kbs De Griffioen in Prinsenbeek van harte bedanken voor de verleende gastvrijheid. Door sloop en nieuwbouw van deze school zullen wij volgende jaar waarschijnlijk (hopelijk éénmalig) een andere startlocatie in Prinsenbeek moeten zoeken. De route leidde de wandelaars (afhankelijk van hun afstand) vanaf de start naar en door park Overbos, het buitengebied ten noorden van Prinsenbeek, langs station Breda-Prinsenbeek en de rand van de Bredase wijk Haagse Beemden. Weer door een deel van park Overbos en dan naar de rustplaats in café-zaal ’t Veehandelshuis. Daarna door een stukje van Prinsenbeek naar en door het Liesbos. En van daar leidde het parkoers de wandelaars verder naar en het natuurgebied De Hooiberg om via het Heidreefke het westelijke buitengebied van Prinsenbeek te bereiken. Hierna waren de wandelaars vrij snel bij het eindpunt in Kbs. De Griffioen in Prinsenbeek.

Daar stond voor iedereen een Bakje erwtensoep (snert) of tomatensoep klaar. En verder kon men ook iets anders kopen. In navolgend overzicht is per afstand vermeld het aantal deelnemers en hoeveel er met of zonder herinnering De deelnemers hadden bij het inschrijven de keuze om al dan niet voor een herinneringsmedaille te lopen. Omdat 101 van de 201 deelnemers zich online hadden ingeschreven, is van hen niet bekend van welke (Nederlandse) verenigingen zij lid zijn.  Onder de deelnemers waren 12 Belgen.