Gratis Les Nordic Walking

Jullie zullen ze al verschillende keren ergens gezien hebben: wandelaars die gebruik maken van 2 stokken. En je zult je ook weleens afgevraagd hebben waar die stokken goed voor zijn, daarom willen we de leden van W.I.E.G.O. en hun familie en kennissen en andere bekenden graag uitnodigen voor een kennismakingsles Nordic Walking op zaterdag 18 maart 2006.

Wat is Nordic Walking nu eigenlijk?

Die wandelaars met stokken zijn Nordic Walkers en het gebruik van die stokken (poles genaamd) heeft veel gunstige en voordelige effecten voor het lichaam. Door het gebruik van de poles wordt het bovenlichaam intensiever gebruikt en worden de benen ontlast. Allerlei lichaamsfuncties zoals de ademhaling, de spieren , de bloedcirculatie en de stofwisseling worden gestimuleerd. En de loopsnelheid neemt toe zonder dat het als zwaar ervaren wordt. Nordic Walking heeft ervaren wandelaars dan ook veel te bieden. Dat is al verschillende keren in de praktijk gebleken.

 

Ook voor mensen met (beginnende) beperkingen heeft Nordic Walking veel voordelen. Het stelt ze in staat om op een sportief niveau, zonder overbelasting, toch in beweging te blijven. Daarbij komt ook nog dat Nordic Walking ontzettend leuk is om te doen. De techniek van Nordic Walking lijkt eenvoudig, maar moet toch, om het optimale effect te bereiken, op de juiste manier aangeleerd worden.

 

Sinds januari 2005 is er een samenwerkingsverband getekend tussen KNBLO-NL en Stichting Nordic Walking Nederland. Deze samenwerking willen we ook op het lokale Bredase niveau tot stand brengen. De Stichting Nordic Walking Nederland heeft Nordic Walking in Nederland geïntroduceerd en zorgt voor de opleiding van gecertificeerde instructeurs en voor de verdere verbreiding van Nordic Walking in Nederland.

 

We willen de leden van W.I.E.G.O. en hun familie en kennissen en andere bekenden graag uitnodigen voor een kennismakingsles Nordic Walking op zaterdag 18 maart 2006. Geïnteresseerden voor deze les worden om 14.30 uu  verwacht op het parkeerterrein bij Café “De Kogelvanger, Galderseweg 55 te Breda-Zuid (op de hoek van de Reeptiend) aan de weg naar Galder.. De duur van de kennismakingsles is ruim 1 uur.

 

Er wordt het een en ander uitgelegd over het ontstaan van Nordic Walking; de gunstige lichamelijke effecten en we gaan ook nog een wandelingetje maken met poles. De kennis-makingsles wordt verzorgd door Koos de Jongh, fysiotherapeut bij Fysiotherapie Breda-Oost; Meent 12a te Breda, en gecertificeerd INWA-instructeur. Sinds 1 ½ jaar is hij zeer enthousiast bezig met Nordic Walking en wil dan ook graag de leden W.I.E.G.O. Nordic Walking demonstreren en al hun vragen hierover beantwoorden. Geïnteresseerden wordt gevraagd zich vooraf (liefst schriftelijk) op te geven bij onze secretaris, Hans v.d. Bruggen, en daarbij aan te geven met hoeveel personen men komt.