Wandelnetwerk West-Brabant

ses Iedereen, die in West-Brabant wandelt, fietst of zich anderszins verplaats, kent ze wel: de zeshoekige bordjes met een nummer en de benaming “SES West-Brabant” en eventueel de aanduiding “knooppunt”. Dat zijn gemarkeerde fietsroutes die zijn ontworpen door SES West-Brabant (Sociaal Economische Samenwerking West-Brabant). Ook bestaan er in West-Brabant een verscheidenheid aan lokale wandelroutes, die op verschillende manieren bewegwijzerd of beschreven zijn. Om de wandelroutes beter af te stemmen op de wensen van de recreanten en toeristen is SES West-Brabant gestart met de aanleg van een “Wandelroute knooppuntensysteem (vergelijkbaar met dat voor de fietsers), waardoor er op termijn nog maar één uniforme bebording overblijft met als resultaat een minder versnipperde bewegwijzering in het buitengebied.

Deze bewegwijzering bestaat uit een houten paal met richtingbordjes op elk knooppunt en daarnaast stickers en/of verfstrepen tussen de knooppunten. Zoals u inmiddels al wel gemerkt heeft zijn door een aannemer de meeste houten paaltjes al geplaatst. De verbinding met stickers en/of verfstrepen moet op korte termijn nog gebeuren.

Een aantal leden van onze vereniging heeft al aangeboden daarbij te helpen en daar staat uiteraard een vergoeding voor. Omdat het gezegde luidt: “vele handen maken licht werk”, kunnen wij uiteraard nog meer medewerkers voor deze klus gebruiken.

Heeft u interesse of wilt u meer weten, neem dan so snel mogelijk contact op met onze secretaris, Hans van der Bruggen, tel. no. 07605657357.

{mos_sb_discuss:2}