Kennismaking Nordic Walking bij WIEGO

Op zaterdag 18 maart 2006 had W.I.E.G.O. voor zijn leden een introductie uur. Men kwam om 14.30 uur samen op het parkeerterrein bij café “De Kogelvanger”, Galderseweg 55, om kennis te maken met Nordic Walking. Koos de Jongh, fysioterapeut, gaf aan 25 eventuele toekomstige Nordic Wandelaars een kennismaking sessie met Nordic Walking. Bij W.I.E.G.O werd de sessie zeer positief ontvangen en kreeg men de indruk dat velen de cursus , die in mei zou gaan beginnen wilden volgen. 
Nordic Walking is een verlengstuk van wandelen en kan door iedereen, zelfs ook met een handicap beoefend worden, ongeacht het fitheidniveau. Bij Nordic Walking doet het bovenlichaam volop mee tijdens de activiteit. De meest geactiveerde spiergroepen zijn de strek- en buigspieren van de onderarmen, plus de schouder- borst- en grote rugspieren. Maar ook de nek en buikspieren doen mee. Ten opzichte van actief wandelen zonder stokken stijgt het energie- en zuurstofgebruik met 20 tot 40 %. Ten opzichte van gewoon wandelen, worden tot wel 46 % meer calorieën verbruikt. Gewoon gaan lopen met stokken is simpel. Maar voor echt leren Nordic Walking, met de juiste techniek, het goede ritme en het juiste effect is wel degelijk les nodig. De Stichting Nordic Walking Nederland (SNWN) biedt in samenwerking met de INWA –de Internationale Nordic Walking Organisatie- in heel Nederland een netwerk van INWA gecertificeerde instructeur, waar het mogelijk is om in 6-8 lessen de correcte Nordic Walking techniek aan te leren. Nordic Walking is ook geschikt voorpatiëntengroepen zoals: hartpatiënten, diabetes mellitus, reuma, fibromyalgie en COPD.