4Daagse zorgt voor verswaterpunten

vitens fantasticaWaterbedrijf Vitens zal elke dag van de 91e Vierdaagse ten behoeve van de wandelaars verswaterpunten inrichten. Tijdelijke tappunten op het waterleidingnet bieden de Vierdaagse lopers gratis de mogelijkheid hun dorst te lessen of hun drinkflessen te vullen met fris water.

De locaties voor de verswaterpunten zijn in nauw overleg met Vitens door de marsleiding vastgesteld. Ze bevinden zich steeds in de tweede helft van het dagparcours. De 1e dag, als het wandellegioen door de Betuwe trekt, is het verswaterpunt van Vitens te vinden aan de Oosterhoutsedijk. De 2e dag, de Dag van Wijchen en Beuningen, wordt een verswaterpunt ingericht aan de Wilhelminalaan in Beuningen. De 3e dag, de Dag van Groesbeek, kan er aan het eind van de Zevenheuvelenweg, kort voor Berg en Dal, vers water getapt worden.  Op de 4e dag kunnen de wandelaars voor fris water terecht aan de N271 in het centrum van Malden.

Alle verswaterpunten worden nauwkeurig op de parcourskaarten van de Vierdaagse aangegeven. Het inrichten van de verswaterpunten, waaraan Vitens belangeloos medewerking verleent, is een gevolg van de aanbevelingen die onderzoekscommissie Hermans vorig jaar deed naar aanleiding van het na één dag afgelasten van de 90ste Vierdaagse wegens extreme weersomstandigheden.