2012-09-01 Airborne

33.689 wandelaars lopen 66ste Airborne

Zaterdag 1 september 2012 hebben 33.689 wandelaars in Oosterbeek meegelopen in de Airborne Wandeltocht. De 66ste editie was vooral zonovergoten.

Om 7.30 uur gingen de eerste wandelaars vanaf Sportpark Hartenstein achter het Airborne Museum op pad bij een temperatuur die in de loop van de dag opliep naar een graad of 20; door velen omschreven als ideaal wandelweer. De organisatie zei geen wanklank te hebben vernomen en sprak van een stralende wandeldag. Veel wandelaars genoten van de uiterst gezellige sfeer op het finishterrein, waar het nog lang druk bleef. De dag verliep zeer soepel en er hebben zich geen problemen voorgedaan. Vanuit het hele land kreeg de organisatie complimenten, met name via social media. Veel berichten eindigden met: ‘Tot volgend jaar!’ Toen zaterdagmiddag de inschrijving werd gesloten, waren ruim 31.000 de inschrijftafels gepasseerd. Op dat moment waren deelnemende groepen nog niet geteld. De organisatie verwachtte dat de eindstand op 32.000 komt, maar maakte maandag de definitieve balans op. Toen bleek het exacte aantal deelnemers op 33.689 te komen. De organisatie is zeer tevreden met dit aantal en kan terugkijken op een zeer geslaagde wandeldag.

Het grootste eendaagse wandelevenement ter wereld is de traditionele start van een maand vol bijeenkomsten en herdenkingen van de Slag om Arnhem die in september 1944 plaats had. De officiële herdenking van de Slag om Arnhem is in het weekend van 22 en 23 september.