2019-02-02 Regenachtige derde Winterserietocht

Zaterdag 2 februari 2019 werd de 3e Winterserietocht door WIEGO georganiseerd. De weersverwachting zag er goed uit want er zou maar één “buitje” vallen. Jammer genoeg begon dat buitje rond half acht ’s ochtends en ’s middag om circa half zes was het eindelijk droog. Desondanks kwamen er toch nog 327 wandelaars. Dat was wel minder dan gehoopt maar rekening houdend met de nattigheid toch een prima opkomst. Dat het weer deze deelnemers niet deerde bleek wel uit het feit dat er geen mopperaars waren. Natuurlijk kwamen er weel opmerkingen maar die betroffen het weer en daar kan WIEGO niets aan doen. Een rol bij de tevredenheid was ook de aanwezigheid van de rustplaatsen en de wagenrust. Daarvoor willen wij ons lid Angelien Snoek van harte bedanken omdat zij haar loods (met toilet) belangeloos ter beschikking stelde. 

De route voerde de wandelaars (afhankelijk van de door hen gekozen afstand) vanuit het Ginneken langs park Wolfslaar, door het Ulvenhoutse Voorbos en landgoed Anneville naar de koffiepost aan de Chaamseweg bij Ulvenhout. Vandaar voerde de route over het landgoed Luchtenburg en de Strijbeekse Heide waarna naar en door het Belgische Meersel Dreef en de Nederlandse natuurgebied De Goudberg de rust in pannenkoekenboerderij Het Smokkelaartje bij Strijbeek werd bereikt. Na deze rust ging het parkoers verder langs het Zwarte Goorven en de buurtschap Grazen (met de straatnamen Hemelstraat en Vagevuurstraat), door de Strijbeekse Heide en de landgoederen Hondsdonk en Luchtenburg weer naar de wagenrust aan de Chaamseweg. Daar was behalve koffie en thee ook bouillon en een appel. Daarna liepen de wandelaars naar en door Ulvenhout en een stukje Ulvenhoutse Voorbos naar de rust in taveerne Jeugdland bij Ulvenhout. Wie dacht dat hij er nu bijna was, kwam bedrogen uit. De route vervolgde zijn weg via het Ulvenhoutse Markdal naar de Koekelberg en verder via de Blauwe Kamer en langs de rivier De Mark naar de eindstreep in Mariëndal.