2019-01-19 Goede opkomst 2e Winterserietocht

Zaterdag 19 januari 2019 organiseerde WIEGO de 2e Winterserietocht 2018/2019. Er kwamen deze dag 332 wandelaars aan de start. Hoewel er wandelaars zijn die deze tocht – die voor de langere afstanden naar Dorst en de Seterse bossen gaat – niet de meest attractieve tocht vinden, kwamen de meeste wandelaars na afloop tevreden terug en vonden de wandeling best mooi. Het nadeel voor deze tocht is het stuk tussen Bavel en Dorst (en terug). Dat is voornamelijk landbouwgebied. Maar het parkoers gaat ook door de Seterse Bossen, het Ulvenhoutsebos, de golfbaan bij Molenschot en het natuurgebied Bavelsche Ley. Ook de rustplaatsen en verzorgingsposten konden de goedkeuring van de wandelaars wegdragen. Natuurlijk wordt er altijd wel commentaar geleverd en dat gebeurde nu ook weer. Verder zijn er een paar uitvallers geweest die zichzelf hadden overschat door deel te nemen terwijl hun conditie niet goed was. En één uitvaller ging een paar keer verkeerd en zou daardoor niet op tijd binnen komen.

De route leidde de wandelaars (afhankelijk van hun gekozen afstand) onder meer over het vlonderpad bij de Bavelsche Ley en de koffiepost aan de Baarschotsestraat bij Dorst via de Seterse bossen naar de rust in café Dorpzicht in Dorst. Daarna voerde de route de wandelaars via de golfbaan Toxandria bij Molenschot naar de wagenrust aan de Wouwerbeekseweg bij Bavel en verder door het Annabos en het Ulvenhoutse Voorbos naar de rust in Taveerne Jeugdland bij Ulvenhout. Vandaar leidde het parkoers langs park Wolfslaar en de Ulvenhoutselaan terug naar de finish in Mariëndal. In navolgend overzicht staat van welke verenigingen de deelnemers lid zijn.