2019-01-05 Opkomst Oliebollentocht overweldigend

Opkomst deelname Oliebollentocht overweldigend
Zaterdag 5 januari 2019 organiseerde WIEGO haar 49e Oliebollentocht. Mogelijk mede door een artikel in BN/De Stem en het feit dat WIEGO inmiddels en Facebookpagina heeft, was er een record aantal van 473 deelnemers. Deze opkomst was overweldigend en wij werden er compleet door verrast!

Drie jaar geleden hadden we al een record met 398 deelnemers doordat Wsv. Steeds Voorwaarts uit Hoofddorp met 54 leden kwam. Gelukkig waren de routebeschrijvingen wat ruim afgedraaid waardoor we alleen voor de afstand 10 km beschrijvingen bij moesten maken.

Alles verliep vlekkeloos en zonder wanklank. De wandelaars kwamen ook allemaal tevreden terug. Met name omdat door de sluiting van café Marie in Ulvenhout de rustplaats in Taveerne Jeugdland bij Ulvenhout was. Daar is meer ruimte en dus meer zitplaatsen. De oliebollen na afloop deed blijkbaar alles verder vergeten. Er zaten er nu drie oliebollen in een zakje omdat besloten was de consumptie voor de deelnemers af te schaffen. Voor de geïnteresseerden: totaal zijn er 1.500 oliebollen gebakken. Ook alle 13 medewerkers hebben weer hun steentje bijgedragen om alles goed te laten verlopen bij de tocht.

De route van de Oliebollentocht voerde voornamelijk door het Mastbos en het rivierdal van De Mark. De 10 en 15 km gingen een klein stuk door het Ulvenhoutsebos en langs het Wolfslaarpark. En de 20 km maakte nog een extra lus door het Ulvenhoutsebos. De centrale rust was voor alle afstanden (m.u.v. 5 km) in Ulvenhout bij Taveerne Jeugdland. De de start en finish was in gebouw Mariëndal in de wijk Ginneken.