2018-12-22 Winterserie WIEGO goed begonnen

Winterserie van WIEGO goed begonnen
Op zaterdag 22 december 2018 organiseerde WIEGO de 1e tocht van de 47e Winterserie-wandeltochten.  Er kwamen totaal 327 wandelaars. Dat zijn er zo’n 65 meer als het vorige jaar en zelfs 100 meer als in december 2016. Maar ook het weer speelde een rol. Hoewel de winter volgens de kalender inmiddels was begonnen, leek het meer lente. Misschien dat daardoor de wandelaars zeer te spreken waren over de tocht, de organisatie en de startlocatie. Er viel geen enkele wanklank of kritiek.

Het parkoers voerde de deelnemers voornamelijk door het Mastbos waarbij de langere afstanden ook nog door de Galderse hei, Galder, de Galderse Meren, de Krabbenbossen, om de voormalige camping Fort Oranje, Effen, de Trippelenberg en het Zaartbos liepen. De centrale rustplaats (m.u.v. de 5 km-afstand) was in pannenkoekenrestaurant Dennenlucht aan de Heistraat. Onderweg kregen de deelnemers op de afstanden 25, 30 en 40 km koffie op de post aan de Ballemanseweg bij Galder. De bouillonpost voor de afstanden 30 en 40 km was aan het Oudlandstraatje bij De Krabbenbossen. De 40 km kwam hier twee keer. Na de bouillon liepen zij een lus door De Krabbenbossen en om Fort Oranje en kwamen dan weer bij het Oudlandstraatje voor hun appel. Omdat ook de 25 km-lopers recht hadden op een appel maar niet bij deze post konden komen, kregen zij die bij terugkomst op het startbureau. Verder hadden de deelnemers  keuze om te lopen zonder herinnering of voor een medaille

Het was voor het tweede jaar dat de deelnemers ook de afstand 30 km konden lopen bij de Winterserie. Maar ook de deelname op de afstanden 25 en 40 lag horen dan we gewend waren. En verder hebben we in navolgend overzicht per afstand vermeld waar de deelnemers van afkomstig waren.

Totaal waren er dit maal 37 deelnemers uit België omdat van Wc. De Sint Jansstappers uit Essen-Wildert (B) 1 lid uit België kwam en de anderen uit Nederland.