2018-12-08 Jan Groentocht Den Haag

Jan Groentocht te Den Haag
Zaterdag 8 december 2018 was de laatste busreis/wandeltocht van WIEGO van dit jaar. Oorspronkelijk zouden we naar de Wintertocht van Wsv. Steeds Voorwaarts te Velp (bij Arnhem) gaan. Maar de donderdag er voor werd de tocht afgelast vanwege de weersverwachting. Ook werd bekend dat deze vereniging na 80 jaar zichzelf opheft. In plaats daarvan was nu gekozen voor de Jan Groentocht in Den Haag.

Om 8,30 uur ging ik van huis om met de bus van Brabant Expres mee te gaan. Onze Piet was er ook weer bij. Om 9.00 uur kwam de bus en gingen wij via de IJpelaar naar de grote weg richting Den Haag. Rond 10,00 uur waren we in Den Haag bij voetbalvereniging Erasmus aan de Erasmusweg. Eerst een foto maken en een kopje koffie drinken en daarna rond 10.30 uur van start voor de 20 km met Teun, Jeroen, Sanne en ik. Hans Zijlmans en Solveig van Mourik gingen ook op de 20 km.

Een mooie wandeltocht. Ja, waar is Kees? vroeg men. Ziek, zei ik bij de rust. Bij het zwembad een rust genomen. Rond 12,25 uur na 10 km  kwamen wij bij de sporthal en namen een kopje koffie. En om 12,45 uur gingen we weer verder. Bij het winkelcentrum aan de Leyweg bij de HEMA rond 14,35 uur even een paar kerstkaarten gekocht voor Jeroen en Maryse. Om 15,01 uur waren we weer op het startbureau. Eerst nog 2 biertjes en dan naar huis. Daar stond Kees om 17,15 uur al bij de WIEGO-bushalte.

Groeten van  Inge Mol Van Egmond