2019-02-03 Soep niet aan te slepen bij Snerttocht

Zaterdag 16 februari 2019 organiseerde WIEGO zijn 28e Snerttocht te Prinsenbeek. De weersverwachting voor die dag zag er goed uit. En dat bleek ook want de temperatuur was voor de tijd van het jaar vrij hoog. Of het aan het mooie weer lag of dat er weinig “concurrentie” in de buurt was of de gevoerde propaganda (onder meer doordat sinds kort ook de tochtinformatie op Faceboek staat). Feit is dat eer een recordopkomst was van 615 wandelaars! Het vorige record was in 2015 met 555 deelnemers, maar toen kwam er een vereniging met twee bussen met 70 leden. De medewerkers achter de starttafel kregen dan ook bijna geen tijd om koffie te drinken en warenblij toen het wat rustiger was. Gezien de opkomst moest er echter wel meer soep worden ingeslagen. Totaal zijn er meer dan honderd blikken extra ingekocht. Ook de terugkomst van de wandelaars kwam in stoten. Op een bepaald moment stond er zowel een rij voor de startafels om af te melden als een rij voor de soep. Slechts één wandelaars werd boos omdat er een rij voor het afmelden stond en gooide zijn controlekaartje bij de consumptiebonnenverkoop weg. De andere wandelaars konden meer begrip opbrengen.

Daarbij speelde natuurlijk het al eerder genoemde mooie weer een rol mee. En dat de wandelaars tevreden waren bleek uit de vele complimenten over het parkoers en de aangebrachte bepijling. Verder beviel het af te leggen deel van het parkoers in het Liesbos iedereen. Niet alleen omdat meer dan de helft van de route door dit bos leidde maar ook omdat de paden niet drassig waren. Maar ook genoten de deelnemers van de erwten- of tomatensoep, terwijl er ook nog de nodige andere consumpties tegen gunstige prijzen werden genuttigd.

De route leidde de wandelaars (afhankelijk van hun afstand) vanaf de start naar en door het Liesbos en natuurgebied De Hooiberg via de Vianendreef naar de rust in café ‘t Veehandelshuis. Daarna gingen de wandelaars via de Westrik en het Vaareind weer naar en door het Liesbos om via de Groenstraat en de Molenstraat de eindbestemming in de school te bereiken waar de soep hen al stond op te wachten.