Loetbostocht

Verslag Loetbostocht
Zaterdag 21 september 2019 zijn wij weer met WIEGO op pad geweest naar de Loetboswandeltocht. Ik ging om 8,30 uur van huis om naar onze opstapplaats te gaan. Op deze bushalte maar 2 personen; Maryse en ik, Kees ging niet mee. Piet was weer onze chauffeur, die was iets later. Wij waren om 10,10 uur bij het startbureau. Even een kopje koffie drinken met koek en wat eten. Daarna ging ik van start voor de 20 km. Een beetje moeilijk gepijld en soms lastig te vinden. Wel een mooie wandeltocht met leuke rustplaatsen zoals restaurant De Loet. Hier ging ik even een ice-tea drinken en daarna weer verder.

De volgende rustplaats was op volkstuincomplex De Amateur. Daar even snel een ice-tea. Na vervolgens een eind verkeerd gelopen te hebben, kwam ik toch weer op het goede parcours via mijn telefoon. Ik wilde om 15,30 uur binnen komen maar geen paniek ik was om 15,44 uur toch terug terwijl Hans v.d. Bruggen nog achter mij liep. Ik kwam uit op 25 km. Maar het was toch een mooie wandeltocht en zondag werd een rusten leesdag.
Inge Mol – van Egmond.

Loetboswandeltocht 
Op zaterdag 21 september jl. ging WIEGO met een bus vol leden op weg om een wandeltocht maken in het Loetbos bij Krimpen aan de Lek. De startlocatie was in de kantine van ijshockeyvereniging Thialf waar het meteen
flink druk was. Sommigen vonden de koffie echt niet te drinken helaas, een bruin kleurtje had het en het was heet
maar daar is alles mee gezegd, hoorde ik. Na de “koffie” ging ik met Dorien op pad, richting het Loetbos. De eerste meters gingen door de woonwijk,. We zagen ook nog iemand een stukje fout lopen omdat die het bordje miste maar gelukkig waarschuwden we deze medewandelaar op tijd. Dan volgde er een stuk door het natuurgebied de Krimpenerhout en na de splitsing met een paar kortere afstanden volgde een lange en kronkelige weg. Op deze weg kwamen we een rivierkreeftje tegen die zijn scharen naar ons op wees. We waren aangenaam door deze onverwachte ontmoeting.

De eerste rust verscheen na 7,5 km, bij restaurant De Loet, maar die sloegen wij over. En dan gingen we eindelijk een mooi stuk bos in, het Loetbos. Ik genoot en ook Dorien. De natuur in ons op nemend liepen we verder en verder het bos in. Daarna volgde een erg lang stuk langs de weilanden en onder de elektriciteitsdraden door, de centrale hoorden we op de achtergrond. Hier haalden wij een aantal leden van WIEGO, waaronder Gerald, in. Na een paar kilometer verlieten wij die omdat zij 20 km liepen en Dorien en ik 30 km. Eindelijk kwamen we bij de tweede rust in een restaurant in Ouwerkerk aan op zo’n 18 km. Deze rust kwam als geroepen, het moest niet later gebeuren want ik moet erg nodig naar het toilet. Er moest nodig weer wat energie in dus een kop koffie met het brood kwam goed van pas. Het was dan ook wel aardig warm voor de tijd van het jaar. Na deze rustpauze volgden we een tijdje de IJsseldijk en na nog een stukje natuur kwamen wij aan op de laatste rust bij een volkstuinvereniging. Na ook hier nog wat gedronken te hebben liepen wij verder voor de laatste 5 km. Een stukje Krimpenerhout wachtte ons nog voordat we bij de finish aankomen. Hier was het redelijk druk met recreanten die van het heerlijke weer genoten. We liepen langs een plas voor honden, die konden daarin lekker ravotten. Heel apart! Over de Molenweg ging het tussen de weilanden door weer naar de Tiendweg en dan zijn we weer aangekomen bij de ijshockeyvereniging. Na nog een frisdrankje namen we afscheid van de organisatie en stapten in de bus die ons weer naar Breda bracht. Daar kon ik nog even van het zonnetje profiteren in de tuin en nagenieten van deze heerlijke wandeldag.
W.A.N. de Laar