De eerste Winterseriewandeltocht WIEGO

 Op 21 december 2019 ‘s morgens rond 8,00 uur was de deeltaxi er weer om mij thuis op te halen. Ik was ruim op tijd. Even een kopje koffie drinken. Het was al vroeg druk. Men was nog niet zo ver dat alle spullen klaar stonden. Dat ging wel snel zo dat iedereen zich aan kon melden. Sanne was er ook nog niet en ik had even de tijd om de handen uit de mouwen steken om de wagen van Christine leeg te maken en de vlag op te hangen. Mooi op tijd voor de grote drukte.
Teun, Stan, Jacques en Sanne gingen 30 km lopen. Ik had er niet voor gekozen om op de 30km te gaan als mijn laatste wandeltocht van dit jaar. Het was een mooie en met zorg gecoördineerde wandeltocht. Heel goed gepijld. Het parcours was zeer mooi met veel nieuwe stukken.
Wij gingen om 9.00 uur precies van start. De te lopen afstanden waren 5, 10, 15, 20, 25, 30 en 40 km. Ik zelf koos voor de 20 km-afstand. Heerlijk ontspannen gelopen heb ik en was dan ook om 11.00 uur bij de eerste rust in café De 7 Heuveltjes. Een kopje koffie drinken en daarna weer verder.
Nog 10 km te gaan. Op de wagenrust even goedendag zeggen. Daar was ik om 12,20 uur. De vrolijke dames waren heel leuk uitgedost. Ik ging gelijk weer verder. Ook nu weer een mooi en nieuw stuk in het Mastbos over de vlonders. Het laatste stuk van de route was ook mooi  Normaal zou ik de weg volgen. Nu heb ik dat niet gedaan, maar achter kasteel Bouvinge en Staatsbosbeheer een mooi stuk heerlijk gelopen. Om 13,20 uur liep ik weer binnen bij Mariëndal. Ik had de deeltaxi gebeld voor 14,00 uur. Om richting de binnenstad te gaan. En dan weer snel naar huis waar ik om 15,30 uur aankwam na en mooie wandeldag. Mij rest u allen een mooi nieuw wandeljaar toe te wensen
Inge Mol – van Egmond.