WIEGO Winterserie goed begonnen

Op zaterdag 21 december 2019 organiseerde WIEGO de 1e tocht van de 48e Winterserie-wandeltochten. Mogelijk mede door het feit dat WIEGO inmiddels en Facebookpagina heeft waarop deze tocht stond vermeld kwamen er totaal 361 wandelaars. Dat zijn er meer dan het vorige jaar. Maar ook het weer speelde een rol. Hoewel de winter volgens de kalender inmiddels was begonnen, leek het meer lente waardoor mogelijk de wandelaars zeer te spreken waren over de tocht, de organisatie en de startlocatie. Er viel geen enkele wanklank of kritiek. Wel is één wandelaar onderweg opgehaald omdat die het niet meer zag zitten. Terwijl een andere deelnemer bij de laatste verzorgingspost het advies kreeg om de “lus” niet meer te lopen gezien de resterende tijd. En verder was het jammer dat er toch mensen zin die niet van de pijlen kunnen afblijven. Maar gelukkig werd dit snel hersteld door een medewerker.

Het parkoers voerde de deelnemers voornamelijk door het Mastbos waarbij de langere afstanden ook nog door  het Turfvaartpark, de Krabbenbossen, om de Galderse Meren en langs Galder en de rivier De Mark liepen. De centrale rustplaats was (m.u.v. de 5 km-afstand) in café De Zeven Heuveltjes aan de Galderseweg.
Onderweg kregen de deelnemers op de afstanden 25, 30 en 40 km koffie (of thee) op de verzorgingspost aan het Oudlandstraatje bij Effen. Dit was een nieuw adres omdat wij bij het andere niet meer terecht konden. Voor velen was het echter een “feest van herkenning” omdat bij de Pinksterdriedaagse hier ook één of twee dagen een post is.
De bouillonpost was gecombineerd met de fruitpost aan de Galderseweg voor de afstanden 25, 30 en 40 km terwijl ook de 20 km hier passeerde. Er was wel wat gewijzigd. De oude heer Bogers is een paar jaar geleden opgenomen in een verzorgingstehuis en inmiddels is zijn woning verkocht aan een jonger stel die het nodige hebben veranderd. De 30 en 40 km kwamen hier twee keer omdat zij na deze post een lus maakten ronde de Galderse Meren, langs Galder en de rivier De Mark om zo terug te komen.