Goede opkomst 3e Winterserietocht

Zaterdag 1 februari 2020 werd de 3e Winterserietocht door WIEGO georganiseerd. Hoewel de weersverwachting voor het zuiden redelijk goed was, bleek het ’s nachts toch aardig geregend te hebben. Een bui die pas tegen half acht stopte. De rest van de dag bleef het gelukkig verder droog en ’s middags kwam zelfs de zon er even bij. De opkomst bedroeg dan ook 411 wandelaars. En veel deelnemers kwamen mede dan ook tevreden terug.

Dat kwam onder meer door de ruime rustlocaties bij respectievelijk pannenkoekenboerderij ’t Smokkelaartje te Strijbeek en taveerne Jeugdland te Ulvenhout. Maar ook door de verzorgingspost bij ons lid Angelien Snoek aan de Chaamseweg waar in de loods/schuur ruimte genoeg was en ook een toilet aanwezig was. Het enige minpuntje was het verdwijnen dan wel het verplaatsen van een aantal pijlen in het Ulvenhoutse Voorbos. Maar ook dit werd verholpen door de inzet van diverse leden. Een speciaal woord van dank voor Angelien Snoek die geheel belangeloos haar loods openstelde voor de koffie-, thee-, bouillon- en appelpost, waar de wandelaars op de afstanden 15, 20, 25, 30 en 40 km gretig gebruik van maakten.

De route voerde de wandelaars (afhankelijk van de door hen gekozen afstand) vanuit het Ginneken langs de rivier De Mark en de Bieberg naar en langs sportpark Jeugdland. Daarna, door het Ulvenhoutse Voorbos, het Annabos en landgoed Anneville naar de koffiepost aan de Chaamseweg bij Ulvenhout. Vandaar voerde de route over en langs de landgoederen Luchtenburg en Hondsdonk de Strijbeekse Heide richting Grazen en de rust in pannenkoekenboerderij Het Smokkelaartje bij Strijbeek.

Na deze rust ging het parkoers verder langs het natuurgebied De Goudberg en naar en door het Belgische Meersel Dreef waarbij onder meer het patersklooster voor en achter werd gepasseerd. Hierna werd weer Nederlandse gebied bereikt en via de Strijbeekse Heide en langs landgoed Luchtenburg ging het weer naar de verzorgingspost aan de Chaamseweg. Daar was behalve koffie en thee ook bouillon en een appel. Daarna liep de route naar en langs Ulvenhout en een stukje Ulvenhoutse Voorbos naar de rust in taveerne Jeugdland bij Ulvenhout. Tenslotte voerde de route via het Wolfslaarpark en de Bavelselaan naar de eindstreep in Mariëndal.

Het was dit keer een echte internationale wandeltocht want naast de 18 deelnemers uit België was er ook een wandelaar uit Japan. Van de Belgische Wc. De Sint Jansstappers uit Essen kwamen 19 leden uit Nederland.