Afdeling Wandelsport start voorzichtig op

De regels rondom het coronavirus zijn de afgelopen tijd door de regering verder versoepeld. Ook officiële wandeltochten mogen weer plaats vinden. Uiteraard onder de voorwaarden die bij iedereen inmiddels bekend mogen zijn. Nog steeds geldt onderlinge afstand van 1,5 meter houden, geen handen geven/schudden, bij corona gerelateerde klachten (ook als één van de gezinsleden die heeft) thuisblijven.

Wandelbond KWBN heeft zelfs met een werkgroep een protocol opgesteld dat steeds wordt bijgewerkt.

Ook met een (bijna) volledig bezette touringcar mag weer gereisd worden. Daarbij geldt dan wel weer dat er een mondkapje gedragen moet worden; dat de chauffeur geen contact mag hebben met de reizigers; dat er ingestapt moet worden via de midden-ingang en dat de eerste rij stoelen achter de chauffeur niet gebruikt mogen worden.

Dit betekent dat WIEGO weer met de bus naar wandeltochten kan gaan. Wel zal het programma voor de rest van het jaar aangepast moeten worden. Niet iedere vereniging/organisatie durft het aan om een wandeltocht te organiseren. Of men heeft er de mankracht en middelen niet voor. Ook de wat grotere en massalere wandeltochten zullen geen doorgang vinden wegens de kans op besmetting. Zo is de Airbornetocht in Oosterbeek al in een vroeg stadium afgelast en ook de Jan Kadoddertocht in het Belgische Sint Katelijne Waver gaat dit jaar niet door.

Het bestuur zal zoeken naar vervangende wandeltochten. Daarbij zal ook een rol meespelen hoe de kans op besmetting door het coronavirus zich ontwikkeld en welke maatregelen er door de regering worden genomen.