We mogen – onder voorwaarden – weer op pad!

De regels rondom het coronavirus zijn de afgelopen tijd door de regering verder versoepeld. Zo waren buitensporten al mogelijk onder bepaalde omstandigheden, en sinds 1 juli zijn de regels ook verder versoepeld.

Onze recreatieve afdeling heeft daar als eerste van geprofiteerd door eind mei/begin juni weer op te starten. Momenteel zijn alle groepen weer actief. Niet allemaal vol bezet omdat er toch nog steeds regels zijn waaraan wij ons voor de veiligheid van anderen aan moeten houden. Onder de voorwaarden die bij iedereen inmiddels bekend mogen zijn, kan het allemaal weer. Nog steeds geldt: onderlinge afstand van 1,5 meter houden, geen handen geven/schudden, bij corona gerelateerde klachten thuis blijven (ook als één van de gezinsleden die heeft).

Ook officiële wandeltochten mogen weer plaats vinden. Uiteraard onder dezelfde voorwaarden. Wandelbond KWBN heeft met een werkgroep een protocol opgesteld dat steeds wordt bijgewerkt. Met dit protocol bij de hand zijn we bezig met de voorbereidingen voor onze Markdal-wandeltocht op zaterdag 26 september, en de West-Brabantse Loopdag op zondag 18 oktober.

Zelfs met een volledig bezette touringcar mag weer gereisd worden. Daarbij geldt dan wel weer dat er een mondkapje gedragen moet worden; dat de chauffeur geen contact mag hebben met de reizigers; dat er ingestapt moet worden via de midden-ingang en dat het toilet alleen in uiterste noodzaak mag worden gebruikt.

Betekent dit dat WIEGO weer met de bus naar wandeltochten gaat? In juli zullen er vrijwel geen wandeltochten worden georganiseerd. Daar is de tijd veel te kort voor. Alle voorbereidingen hebben vanaf medio maart stilgelegen en moeten weer worden opgestart. Vergunningen moeten worden aangevraagd. Startlocaties moeten weer geregeld worden. Extra (beschermings)maatregelen moeten worden genomen. Online vóórinschrijven moet technisch mogelijk worden gemaakt. Medewerkers moeten weer benaderd worden. En met name dat laatste kan soms wel eens een struikelblok worden. Want veel verenigingen/organisaties hebben oudere leden/medewerkers. En die behoren tot de meest kwetsbare groep.

Hoe hoopvol het er momenteel ook uitziet, helaas kan er nog geen antwoord worden gegeven op de vraag: “Wanneer bezoekt WIEGO weer wandeltochten elders?” We hopen dat antwoord wél snel te kunnen geven!