Met WIEGO naar de Vierwinden Zomertocht in Oss

Eindelijk weer eens met WIEGO aan de wandel naar de Vierwinden wandeltocht van wsv. De Osse Maaskant. Op zondag 6 september 2020 ben ik weer met de bus van Brabant Expres naar Oss gegaan. De bus stond gepland om 8,50 uur, maar hij kwam iets later. Maar toch op tijd in de IJpelaar waar ook een groepje stond te wachten. Wij hadden koffie en thee aan boord. Ja toch wel lekker.

Wij hadden onze E ticket ontvangen van de KWBN en de tijdklok gaf de starttijd aan tussen 10,00 en 10,20 uur. Dat ging net precies goed. Buiten aan de poort van hotel De Naaldhof controle en binnen wandelboekje afstempelen. Alles coronaproof. Sanne, Stan, Jeroen, Jacques, Maryse en ik (Inge) gingen voor de 20 km afstand. Ik vond de lettertjes van de tekst van het parcours wat te klein. Buiten gaan lezen en bijhouden ging toch best wel goed. De tocht was perfect gepijld. Net als bij WIEGO: rood = Rechtsaf, geel =Linksaf, en wit = Rechtdoor. Veel bos en een hele mooie omgeving. Bij ‘t Tunneke op 4,5 km was de eerste rustpost, maar gingen wij door .

Bij restaurant Clemens zaten we op ca. 12 km. Ja, ook hier kon je naam en mail en telefoon nummer in vullen vanwege de coronamaatregelen. Goed voor bron- en contactonderzoek door GGD als het nodig om het virus op te sporen. Dan moet dit maar bij de rust. We gingen rond 13,30 uur er weer er vandoor en waren rond 15,20 uur weer binnen.

Na ongeveer een uur liepen wij weer richting de bus, die ons weer naar Breda bracht. Ik was om 17,45 uur weer thuis en Kees kwam even naar buiten na een hele mooie dag.
Inge Mol – van Egmond.