Afsluitende 4e Winterserietocht 2020-2021

Aan iedere Winterserie van onze vereniging komt een eind. En dus ook aan de 49e Winterserie in het seizoen 2020-2021. De 4e en laatste tocht van deze serie kon gelopen worden van zaterdag 27 februari t/m zondag 21 maart 2021. Dus weer drie weken in plaats van op de geplande zaterdag 6 maart 2021. Ook nu speelden de huidige coronamaatregels van de regering ons parten bij het organiseren. Nog steeds kon deze tocht niet op de normale/ouderwetse wijze plaats vinden.De deelname viel uiteraard tegen ten opzichte van wat we de laatste jaren gewend waren. Geen 350 tot 450 wandelaars, maar dit maal waren er 102 inschrijvingen/deelnemers. Maar het was ook deze keer weer en Internationale Winterserietocht. Er kwamen namelijk 2 inschrijvingen uit het buitenland. De éne inschrijving kwam weer van de inmiddels bekende Berlijnse politiecommissaris die zijn afstand in zijn thuisland liep. De andere inschrijving kwam van een wandelaarster uit België waarbij wij niet hebben kunnen nagaan of zij de tocht in België heeft gelopen of toch stiekem de grens is overgestoken en de uitgezette route heeft gevolgd.

Ook nu weer waren deze deelnemers – zoals uit diverse reacties bleek – zeer tevreden dat hen toch de mogelijkheid geboden werd om te wandelen en ook over het afwisselende parkoers en de duidelijke parkoersbeschrijving.

Het parkoers van deze 4e Winterserietocht voerde de deelnemers via de Bavelselaan naar en door het natuurgebied Wolfslaar en het Ulvenhoutse Voorbos naar de eerste rustmogelijkheid bij restaurant De Fazant (dit was voorheen de Fazanterie. Daarna leidde de route via het landgoed Anneville, de Annevillelaan, de Geersbroekseweg en de Chaamseweg naar en over het landgoed Hondsdonk en via het vennengebied van de Strijbeekse Heide naar de rustgelegenheid bij pannenkoekenboerderij Het Smokkelaartje te Strijbeek. Voor de afstanden 30 en 40 km volgden hierna een kleinere resp. grotere lus door het gebied van de Strijbeekse Heide en langs het gehucht Grazen terug naar de rustplaats bij Het Smokkelaartje. Daarna vervolgde de route zijn weg via het natuurgebied de Goudberg en langs het gehucht Strijbeek terug naar het vennengebied van de Strijbeekse Heide. Dit keer dus geen route door België naar Meersel-Dreef vanwege de coronaregels van zowel Nederland als België. Verder liepen de wandelaars langs en over het landgoed Luchtenburg en daarna door Ulvenhout, het Ulvenhoutse Voorbos en weer door Ulvenhout naar lunchroom De Uitdaging, waar weer een rustgelegenheid was. Hierna ging de route naar de Reeptiendbrug waar de afstand 40 km nog een extra lus maakte langs de rivier De Mark, over het terrein van landgoed De Klokkenberg en door het Mastbos om tenslotte met de andere afstanden langs de rivier De Mark de finish bij Mariëndal aan de Duivelsbruglaan te bereiken.

De laatste Winterwandeltocht

Zaterdag 6 maart 2021 de Winter-wandeltocht gemaakt met Teun, Jacques en ikzelf. De uitgezette route was heel mooi. ‘s Morgens ging ik rond 8,15 uur van huis. De taxi was mooi op tijd, zelfs iets te vroeg, maar dat gaf niet. Jacques was er ook rond 8,50 uur en rond 8,55 uur gingen wij van start voor het rondje Strijbeek. Een mooi stuk in het stilte gebied waar het niet te druk mag zijn. Heel mooi, dat is genieten. Dan ben je ook niet te veel met het Coronavirus bezig. Maar helaas toch te veel besmettingen.

Ook een mooi stuk langs de kronkelige rivier De Mark gewandeld. Mooie vergezichten en dus veel foto’s gemaakt. Het was ook weer een mooie dag. Je hoeft niet ver van huis te gaan met de huidige lockdown. Wel kijken wat wel kan en wat niet kan. En wat wel kan is dat heerlijke wandelen samen met mijn 2 wandelmaatjes.

Na een mooie dag via winkelcentrum De Burcht nog het jaarboek van Breda gekocht. En daarna met de bus naar huis waar ik om 15,45 uur weer aankwam.
Inge Mol – van Egmond.

Wandeltochten van WIEGO in de Winter

Hoewel storm en regen anders doen vermoeden, laat de natuur zien dat de lente in aantocht is. Daarmee is ook het winterwandelseizoen voorbij. Van de 4 Winterserie-wandeltochten, door WIEGO virtueel aangeboden, heb ik er 3 gelopen. De 1ste met papieren routebeschrijving en nummer 3 en 4 op basis van het toegestuurde gpx-bestand. De Snerttocht vanuit Prinsenbeek heb ik ook gelopen. Steeds heb ik gekozen voor de langste afstand.

Qua landschappelijke beleving heb ik het meest genoten van de laatste winterserie-wandeltocht die voor een groot deel over de Strijbeeksche Heide trok.

Mijn inschrijving is steeds verlopen via Wandel.nl en iedere keer kwam er van jullie kant een vlotte en adequate reactie terug. Dank daarvoor! Het is natuurlijk mijn eigen schuld, maar de 2de winterserie-wandeltocht heb ik gemist. Hoe dan ook, ik kijk met voldoening terug op de wandelmogelijkheden die WIEGO de afgelopen winter heeft geboden.

Succes met jullie wandelactiviteiten en laten we hopen dat het normale kuieren op enig moment weer mag terugkomen.
Hartelijke groet, Piet Schepers, Roosendaal