2018-09-20 Zuiderwaterliniemars

MARS Zuiderwaterlinie 2018

Van 16 t/m 23 september 2018 vond in Noord-Brabant de Zuiderwaterliniemars plaats. Dit was een tocht waarbij 165 km van de totaal 290 km-lange Zuiderwaterlinie werd afgelegd. Daar bij werd vanuit Grave en Bergen op Zoom naar Heusden gelopen waar op 23 september de afsluitende festiviteiten plaats vonden. Totaal hebben 700 mensen meegedaan aan deze mars. Sommigen hebben alle dagen meegelopen, anderen weer één of meerdere dagen. Daarbij werden 11 vestingsteden in 8 dagen bezocht. Donderdag 20 september was het de beurt aan de mars van Terheijden naar de Spinolaschans bij het Markkanaal. Totaal 60 deelnemers waren er deze avond waaronder 4 leden van WIEGO. De volgende avond, vrijdag 21 september, vond de volgende mars plaats vanaf de kinderboerderij in Breda-Noord naar de Slotjes in Oosterhout. Daaraan deden 50 deelnemers mee waaronder vier (andere) leden van WIEGO. De organisatie van de Zuiderwaterliniemars was na afloop zeer tevreden over de opkomst en de wijze waarop een en ander heeft plaats gevonden.