2018-11-03 Maarten Luthertocht Amerongen

Maarten Luthertocht
Zaterdag 3 november 2018 ben ik weer met WIEGO op pad gegaan. Om 7,50 uur ging de wekker. Kees had weer eens een bloedblaar dus die ging toch niet mee. Ik keek in de Koerier hoe laat wij van uit de Hoge Vucht met de bus vertrokken. Stond er 8.30 uur, dus heel snel aankleden en als een speer richting de opstapplaats. Om 8.15 uur van huis weg gegaan en nog niet ontbeten. Even Hans bellen dat ik toch kwam. Achteraf was ik rond 8,25 uur bij de bus. Gelukkig alles toch goed verlopen.

Om 10.00 uur aangekomen bij restaurant Het Berghuis dicht bij Amerongen en de Amerongse berg. Eerst een kopje koffie en een broodje kaas. Om 10,20 uur gingen wij van start voor de 20 km. Het was een mooie wandeltocht en veel monumentale kerken gezien. Overal even binnen geweest. Je kon overal koffie drinken (heb ik niet overal gedaan) en mooie foto’s gemaakt. Op het eind bij kasteel Amerongen zijn Sanne en ik toch doorgegaan. Om de tuinen te bezichtigen was er te weinig tijd. Misschien voor een volgde keer.

Wel een mooie wandeldag en veel moois gezien en prachtig weer. Wij waren om 15,45 uur weer binnen. Zo nu een biertje. Zat ik buiten kwamen Hans v.d. Bruggen en Solveig en Hans Zijlmans even later binnen. Het biertje was op en nog een kleine km naar de bus. Om 16,10 uur kwamen wij bij de bus. Rond 16 15 uur vertrokken wij weer en rond 17,30 uur weer in Breda en Kees gebeld. Die kwam mij tegenmoet. Om 18 00 uur weer thuis na een mooie wandeldag.

Inge Mol- van Egmond