Verslag Pinkster Driedaagse Breda

Zaterdag 8 t/m maandag 10 juni 2019 liepen Sanne ik de internationale Driedaagse van Breda. ‘s Morgens met de deel taxi naar het startbureau aan de Tuinzichtlaan 10. Wij waren  elke dag mooi op tijd om een kopje koffie te drinken waarna we rond 9,00 uur van start gingen. De eerste dag, zaterdag, kwamen we via Princenhage en het Liesbos  bij de eerste rust na 6.440 km aan de Zanddreef bij het Liesbos achter Prinsenbeek. Na een kwartiertje te hebben gerust liepen we via een mooi en niet te moeilijk stuk naar café De Elsakkers in de Ettense Beemden waar ik een heerlijk kopje koffie met een Jaegermeister dronk. Wel hadden we onderweg veel last van de wind en veel regenbuien. Jas aan, jas uit, nou ik niet, de jas bleef aan tot de finish. Het was een mooie tocht en na 12.730 km gingen wij weer door over het fietspad langs de Mark richting Etten-Leur. Bij West Brabant de Berk was het een mooi maar lastig stuk met veel wind en regen. Over de weilanden ging het  weer richting Liesbos en kwamen we bij de laatste rust weer aan de Zanddreef. Bij Dirk en Corry een heerlijke soep op 24,640 km. Daarna gingen wij weer door voor het laatste stuk. Het leek wel een herfstdag. Dat ging weer door het Liesbos. Na 29.880 km waren wij om 15,50 uur weer binnen. Eerst twee palmpjes op en ja met de bus naar huis.

Zondag 9 juni was de tweede etappe. Vandaag wilde ik op de 30 km maar ben toch voor de 20 km gegaan met Sanne en Jeroen. Een mooie wandeltocht. Al rond 8,50 uur van start gegaan. Bij het Zaartpark dacht ik hier gaat het niet goed. Terug naar de verkeerslichten en wij liepen weer op het parcours. Op 6.440 km waren we bij de eerste rust. Even een kopje koffie op en daarna weer door voor nog een rondje van 6 km. Daarna waren wij weer terug op dezelfde rustplaats en na een kwartiertje gingen wij weer door voor het laatste stuk. Het was weer een mooie wandeltocht en ook goed gepijld. En ja het was mooi weer en ‘s middags best warm. Om 13,30 uur was ik weer binnen. Twee palmpjes op en heerlijk lui met de deeltaxi naar huis.

Maandag 10 juni was de derde en laatste etappe van de Bredase Driedaagse. Vandaag ook weer rond 7,45 uur met de deeltaxi naar de Tuinzichtlaan. Leuk, mijn neef kwam mij ophalen. Mooi op tijd voor de laatste dag. Eerst een kopje koffie drinken. Sanne moest nog komen en leuk Roland liep met ons mee. Wij waren met een ploegde van vier personen. Het was een mooi parcours. Vandaag leek het minder vermoeiend voor mij. Na 6.490 km waren we bij de eerste rust. Na een half uurtje liepen wij weer verder. Achteraf gezien was het een heel lang stuk. Wel mooie stukken en een mooie parcours langs onder meer het oorlogsmonument van de Vloeiweide waar we even stil stonden. Sanne en nog iemand zaten nog een stukje achter ons. Dus even wachten en een foto maken. Daarna gingen wij met ons vieren weer verder.

Omdat ik even last kreeg van een kleine vermoeidheid bleef  ik bij Roland. De dames gingen toen door. Sanne ging na afloop met taxi; dan moet op tijd binnen zijn want de taxi zou om 16 00 uur komen. Wij waren bij Conny’s Café om 12,30 uur op 17,400 km. Dus we hadden nog alle tijd. Na ruin een half uur weer door voor het laatste stuk. Nog 11 km te gaan. Nu weer over het grasveld dat nu beter te lopen was dan verleden jaar. Het gras gemaaid ? Bij de laatste rust was een goede verzorging: soep, koffie, limonade en fruit. Rond 14,45 uur gingen wij nu echt voor het laatste stukje. Nog 6 km te gaan en om 15 45 uur liepen wij fris en fruitig binnen. Sanne was iets vroeger binnen dus even goedendag en dank jullie voor de fantastisch  mooie dagen

Inge Mol – van Egmond.