Mooie afsluiting Winterserie 2019-2020

Weer een mooie afsluiting van de Winterserie

Op 29 februari 2020 werd door WIEGO de 4e en laatste Winterserietocht van dit seizoen georganiseerd. Dit keer waren er totaal 381 deelnemers. Dat is een aantal waarmee we dik tevreden kunnen zijn en zorgde daarmee voor een mooie afsluiting van deze Winterserie. Het grote aantal wandelaars werd mede veroorzaakt door de deelname van diverse verenigingen uit met name de omgeving van de Alblasserwaard terwijl er die dag ook een tocht in Dordrecht was en dus feitelijk dichter bij huis. Maar vanuit Breda loop je zo de bossen, weten deze organisaties, en dat is in Dordrecht natuurlijk niet het geval. Ook de propaganda via onder meer facebook heeft zijn vruchten afgeworpen. En verder zat ook het weer ons deze dag mee. Het parcours werd door velen gewaardeerd evenals de beschrijving en de bepijling. Verder viel ook de verzorging weer in de smaak. Onder meer doordat bij de appelpost (tegen betaling) ook koffie, thee en zelfs bouillon konden worden verkregen. En natuurlijk de aanwezigheid van toiletten werd gewaardeerd.

Terugkijkend verliep de organisatie van deze wandeltocht vrijwel soepeltjes en kwamen er na afloop dus regelmatig complimenten binnen bij de starttafel.

De route voerde de wandelaars vanuit het Ginneken door het Mastbos naar de rust in de kantine van Sprint wat betreft de afstanden 5 en 10 km. De overige afstanden hadden hun eerste verzorgingspost aan de Mastdreef bij Effen. Vandaar leidde het parkoers van de afstanden 15 en 20 km langs de verzorgingspost aan de Den Dogdreef bij Effen en daarna naar Sprint via de Trippelenberg. De afstanden 25, 30 en 40 km voerden via De Rith, Vuchtschoot en het Liesbos naar de rust in ’T Veehandelshuis in Prinsenbeek en vandaar terug door het Liesbos en De Rith naar de Den Dogdreef. Terwijl de afstand 40 km nog een ommetje maakte naar de verzorgingspost aan de Hellegatweg en via de Vloeiweide weer aansloot op de afstanden 25 en 30 km. Vanuit Sprint liepen alle wandelaars weer door het Mastbos om zo tenslotte de finish in gebouw Mariëndal weer te bereiken.

De laatste winterseriewandeltocht van Wsv. WIEGO

29 februari 2020. Het is schrikkeldag vandaag. Kees en ik gingen weer naar WIEGO. Kees ging op de bouillon- en appelpost met Willy. Ik ging wandelen met Teun, Jacques en Fred. Vandaag gingen wij richting Effen en Prinsen beek. Veel bos en ook poldergebied. Er waren 3 rusten. Om 10,20 uur bij de eerste rust bij Ine en haar vriendin Rita op 7 km.

In het bos was men druk bezig met vogelhuisjes voor de koolmeesjes tegen de eikenprocessie rups. Verder gingen wij weer richting het Liesbos. Daar moest ik schuiven door wat een rot modder, maar wel lachen. Na 15 km waren wij in Prinsenbeek bij ’t Veehandelshuis voor een heerlijke erwtensoep. Het was even minder druk hier.

Na een half uurtje weer op weg. Even een kleine regenbui, daarna werd het weer droog. Om 13,30 uur begon het weer te regenen. Bij Kees en Willy aangekomen, konden wij niet binnen. Hier hadden wij al 20 km gelopen. Snel wat bouillon en weer verder richting de laatste rust. Die was bij Sprint. Even gaan zitten en icetea drinken. Daarna het laatste stuk en rond 15 30 uur liepen wij met ons vieren de startlocatie binnen. Fred had mooi op tijd de deeltaxi. Teun, Jacques, Fred en ik hebben heerlijk gewandeld.

Het was een mooie afsluiting van de winterseriewandeltochten van WIEGO met mooie parcoursen en goed gepijld. Onze eerste eigen wandeltocht is op zondag 28 juni 2020 in De Koe aan de Ambachten laan 1 te Breda.

Inge Mol- van Egmond.