Snertwandeltocht Prinsenbeek

Met 600 wandelaars door Prinsenbeek
(van de site: Prinsenbeek Nieuws van 17 februari 2020)

De Snertwandeltocht van Wandelsportvereniging W.I.E.G.O. trok zaterdag 592 wandelaars naar het startpunt bij basisschool De Griffioen in Prinsenbeek. De organisatie vindt dat een heel mooi resultaat en kijkt terug op een prima wandeldag. Gezien de weersverwachtingen aan het begin van de week hadden wij onze twijfels of het aantal van 500 deelnemers wel gehaald zou worden. De deelname op de afstanden 20 en 25 kilometer viel wel wat tegen ten opzichte van vorig jaar. Maar op de afstand 15 kilometer waren veel meer wandelaars. Mogelijk dat velen terug wilden zijn voordat de storm boven Prinsenbeek zou losbarsten. Ook de wandeltocht in Made, met de afstanden 15 en 25 km, zou een rol kunnen hebben gespeeld.

Wel is het zo dat we flink wat (erwten)soep hebben moeten bijkopen. En dat wij daarbij alle drie de supermarkten in Prinsenbeek hebben leeggekocht wat betreft de erwtensoep. De deelnemers kwamen niet alleen uit Prinsenbeek, Breda en naaste omgeving, maar ook van verder weg uit Nederland en zelfs uit België. Ook was er een aantal wandelsportverenigingen present. Zo waren er W.I.K. en D.D.V., beide uit Dordrecht, S.D.S. uit Rotterdam en Oostendam uit Ridderkerk.

De wandelaars kwamen na afloop allemaal zeer tevreden terug. Dat kwam niet alleen door de duidelijke parcoursbeschrijving en de wijze waarop de route was gemarkeerd, maar ook omdat het een mooie tocht was. Afhankelijk van de afstand ging die door de Hooiberg, met het Heidreefke, en daarna via het Liesbos naar rustplaats in ’t Veehandelshuis. Daarna liepen de deelnemers verder langs de rand van de Haagse Beemden, naar het spoorwegstation en over onder meer de Weimersedreef en de Mastlandreef. Daar bleken velen nog nooit geweest te zijn. Ook Park Over-Bos kon op veel waardering rekenen. Net als de erwten- en tomatensoep na afloop. Met name de medewerkers van de eigen ‘catering’ hadden het op sommige momenten heel erg druk. Wij zijn blij dat wij ieder jaar weer gebruik mogen en kunnen maken van de aula van De Griffioen, en hopen daar volgend jaar in februari ook weer terecht te kunnen.

Een mooie Snert Wandeltocht

Zaterdag 15 februari werd weer de Snertwandeltocht door WIEGO georganiseerd. Het was al behoorlijk druk in de Griffioenschool aan de Schoolstraat 45 in Prinsenbeek ( nu: BOEMELDONK). Teun, Sanne, Janet en Dennis waren er al. Helaas was Jacques er niet bij. En ook Fred niet. Kees werd onverwacht in gezet om te helpen bij de catering en de keuken. Het was ook weer een verassend mooie tocht in buurt. Met een kleine 600 wandellaars door het Liesbos en een rondje Prinsenbeek en Haagse Beemden. De caférust was in ’t Veehandelshuis waar het behoorlijk druk was. Hier een kopje koffie en een appelflap genomen. Na de rust nog 10 km te gaan. Ook weer een mooi stuk. Niet zo veel modder meer. En ja, toch wel mooi weer.

Wij waren rond 13 40 uur weer binnen. Kees was hart aan het werk. Rond 16,30 uur met de deeltaxi via Made naar huis waar wij rond 17 00 uur waren. Na rijp beraad besloten om morgen toch niet te wandelen. Ik wilde naar een tocht van OLAT. Toch maar niet gegaan. Dus zondag werd kijkdag en gezellig thuis bij mijn lieve Kees.
Inge Mol – van Egmond.

W.I.E.G.O.’s 29e Snertwandeltocht te Prinsenbeek

Dit keer heb ik gekozen voor de 29e Snertwandeltocht. Wandelsportver. W.I.E.G.O. had verschillende afstanden, waarvan 25 km de langste was. En een grote opkomst. De eerst lus liepen we landbouw-, weide- en diverse bosgebieden door. Het was een goede en mooie route met soms flinke modderige hindernissen! Dank zij de vele regen die de voorgaande dagen gevallen was. (daar kon de wandelorganisatie dus NIETS aan doen!)

Bij de rust in café ’t Veehandelshuis heb ik m’n kaartje laten knippen en om dat het zo vol en rumoerig was, ben ik direct weer naar buiten gegaan en daar een boterham gegeten. De tweede lus liepen we over de A16. Die hebben ze verlaagt aangelegd en een soort park er omheen en overheen aangelegd. Daar hebben ze goed over na gedacht (mijn mening). Ik vond het wel mooi. En zo liepen we naar het station om weer via de trap over de het spoor en de A16 weer terug te lopen. (Moskesbrug). En daarna via een grote lus weer naar de finish. De teller staat op 24.72 km. Na het afmelden kregen we een consumptiebon, voor erwten- of tomatensoep. De tocht heette 29e Snertwandeltocht dus koos ik ook voor de Snert, En hij smaakte heerlijk en er zat veel worst in. Mmmm. Ik heb prima gewandeld en alle medewerkers(sters) hartelijk dank voor deze mooie wandeling.
Opa Henk.