Lente wandeltocht

LENTE-wandeltocht

Van zaterdag 20 maart t/m zondag 11 april 2021 organiseert onze vereniging voor de eerste maal de LENTE-wandeltocht. Dit gebeurt als compensatie voor de vele afgelaste wandeltochten in het land, zodat u toch nog de gelegenheid heeft om een tocht te lopen, zij het op een andere manier dan u normaal gewend bent.

Van 20 maart t/m zondag 11 april 2021 ontvangt u na inschrijving via Wandel.nl (klik hier voor de link) per mail (of per post) de betreffende routebeschrijving (en voor de route van de 20, 25 en 30 km ook de gpx-bestanden) en eventueel een medaille.

U kunt de route lopen op een eigen gekozen moment. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de afstand in de eigen (directe) omgeving te wandelen.

De route van de Lentetocht gaat grotendeels door het Mastbos en – afhankelijk van de gekozen afstand – door het rivierdal van de Aa of Weerijs, langs het plaatsje Effen, door de Krabbenbossen, langs de Galderse Heide (het voormalige militaire schietterrein met het er bij gelegen monumentje ter herinnering aan de eind 1944 gefusilleerde verzetsstrijders), door het rivierdal van De Mark, langs kasteel Bouvigne, door Ulvenhout en het Ulvenhoutse Voorbos.

De route is niet gemarkeerd.

De aangegeven horecagelegenheid  is niet altijd open is en dan alleen als “take away”.

Leden en donateurs van WIEGO melden zich per telefoon of per mail aan bij onze secretaris met opgave van de gekozen afstand.

AFSTANDEN:
5, 10, 15, 20, 25 en 30 km.

INSCHRIJFGELD:
€ 3,50 (zonder medaïlle)
€ 6,00 (met medaïlle)

Deelnemers, die lid zijn van een erkende wandelbond of vereniging, krijgen € 1,00 reductie per tocht 

INLICHTINGEN:
H. v.d. Bruggen
tel. 076-5657357 (b.g.g.: 06-3608069) of: wsvwiego@gmail.com

De startplaats is het terrein van gebouw “Mariëndal”, Duivelsbruglaan 13,4835 JD Breda (wijk Ginneken). U hoeft zich ter plaatse niet aan of af te melden.

Vanaf NS-station Breda-Centraal bereikbaar met  buslijn 6 richting Meersel Dreef (uitstaphalte Duivelsbruglaan) of stadsbuslijn 7 richting Nieuw-Wolfslaar en streekbuslijn 132 (beide uitstaphalte Valkeniersplein).

GRATIS parkeren op het nabijgelegen Schoolakkerplein (4835 EJ Breda)

Dit startpunt ligt ongeveer 100 meter van de rand van het bekende MASTBOS, wat een garantie is voor een wandeltocht door de mooie en bosrijke omgeving van Breda.