Een nieuwe Lente-wandeltocht

Ik had weer zin om een route te gaan lopen. De weersvoorspellingen waren gunstig. Dus ben ik om 8 uur vertrokken vanuit mijn huis in Etten-Leur naar Breda. Aan de Duivelsbruglaan had ik mijn auto geparkeerd. Er was nog net 1 plaats vrij. De route die ik vandaag ga lopen is die van onze nieuwe Lentetocht van 15 km.

Ik kon meteen van start gaan naar de Bouvignelaan. Via een pad met berkenbomen liep je zo het Mastbos in. Ik liep ook op een deel van ons controlegebied van het wandelnetwerk. Er zijn vorig jaar een aantal nieuwe knooppunten bijgekomen en op dat gedeelte ging deze Lentetocht ook. Op de Langedreef lag een grote dikke boom over het pad heen. Bij knooppunt 10 moest je richting knooppunt 42. Dit hoort niet meer bij ons controlegebied, maar het was wel een heel mooi stuk aan het water. Ik heb daar even op een bankje gezeten om mijn koek op te eten. Ik had ook nog wat foto’s gemaakt op mijn mobiel. Mijn fototoestel had ik niet bij me.

Via de Zwaantjesweg liep je naar de Galderseweg. Daar herkende ik weer iets. Bij de brede onverharde zijweg liep je naar een huis aan de linkerkant. Ik heb daar wel eens op een verzorgingspost gestaan en ook wel eens spullen naar deze post gebracht voor andere vrijwilligers. Daarna kwam het vlonderpad. Weer een heel mooi stuk van de route. Ik heb nog niet eerder van dit pad gebruik gemaakt. Ik kwam daar 4 wandelaars tegen. Een van die mannen herkende mij van mijn werk bij de post. Na het vlonderpad kwam ik weer bij een voor bij bekend pad in het bos en daarna weer naar de Galderseweg. Daar kwam ik mijn buurman tegen ter hoogte van de Kogelvanger. Daar was het wel druk, omdat daar een take away gemaakt was waar je buiten koffie kunt drinken.

Ik ben nog even doorgelopen naar de 7 Heuveltjes. Ik heb vriendelijk gevraagd of ik even naar het toilet kon en dat mocht gelukkig. Ook heb ik daar even een beker koffie gedronken. Daarna weer het bos in en mijn pad vervolgen. Maar op een gegeven moment ging het toch mis. Ik liep de verkeerde kant op. Ik was een heel stuk doorgelopen, maar ik vond geen afsluithek. Dus ben ik toch het hele stuk weer teruggelopen en de situatie opnieuw bekeken. Ik moest na kabouterpaal 12 pas rechtsaf en kwam dan uit bij de parkeerplaats bij de Boschwachter. Even verderop liep ik weer de verkeerde kant op. Ik was op zoek naar een gele kabouterpaal nummer 6, maar ik zag deze nergens en ben weer een stuk doorgelopen zonder deze paal gevonden te hebben. Dan maar weer terug. Bleek kabouterpaal niet geel te zijn, maar blauw. Daar was ik dan achter gekomen, maar dan gaf de route aan dat ik direct rechtsaf moest. Ik liep via een smal paadje en kwam uit op een breed bospad bij het water. Maar daar was ik tijdens deze tocht al eerder geweest. Toch maar weer terug en even gevraagd aan een mevrouw op een bankje. Ik ben daar linksaf het pad in gegaan en kwam gelukkig weer goed op de route uit.

Verder is alles goed verlopen en kwam weer bij kasteel Bouvigne langs. Daarna naar de boerderij van Staatsbosbeheer waar weer ooievaars op het nest zitten. Via een wandelpad op een dijkje en het klaphek weer terug naar de Duivelsbruglaan. Daar kwam ik weer bij de auto. Het was weer een hele mooie wandelochtend en het was heerlijk weer om te lopen.
Groeten van Carla Spierings

Lente-wandeltocht

Zaterdag 20 maart 2021 was er een nieuwe Lente-wandeltocht van wsv. WIEGO. Ook de eerste alternatieve (virtuele/digitale) Lente-wandeltocht. Deze morgen met de deeltaxi naar de Duivelsbruglaan gereden. Wij konden toch met ons vieren op pad, namelijk met Teun, Jacques, Sanne en ik. Het was een mooie wandeling op de eerste dag van de nieuwe lente.

Om precies 9.00 uur gingen wij van start. Wij kwamen langs en op nieuwe plekjes met veel meertjes en vennen. Wij hadden onze eigen koffie en brood meegenomen en gingen op rustige plekjes even uitrusten en genieten. Wat wel mag met heerlijk wandellen. Om 13.15 uur waren wij weer terug bij Mariëndal.
Inge Mol – van Egmond.