Eindelijk weer een oliebollentocht mét oliebollen!

Eindelijk weer een Oliebollentocht met oliebollen

Op 7 januari 2023 kon na twee coronajaren eindelijk weer door WIEGO de traditionele jaarlijkse Oliebollentocht voor de 53e maal worden georganiseerd. Dit keer weer een startbureau waar de deelnemers zich konden inschrijven, afmelden en na afloop een zakje oliebollen kregen en weer pijlen langs het parkoers.

Daarnaast werd de tocht ook “virtueel” georganiseerd, maar dan zonder startbureau, pijlen en zonder oliebollen. Daar stond bij dat laatste wel tegenover dat de tocht over een periode van ruim 2 weken (van zondag 8 januari t/m zondag 22 januari) gelopen kon worden. Maar wie die tocht later wilde lopen, kon dat ook.

Totaal liepen 426 wandelaars deze Oliebollentocht. En na afloop in bleef het nog gezellig druk in gebouw Mariëndal doordat er nog wat gedronken werd bij het nuttigen van de oliebollen. De deelnemers waren, voor zover wij de reacties hoorden, zeer tevreden waren over het afwisselende parkoers, de duidelijke parkoersbeschrijving en aanwezige bepijling, en uiteraard de oliebollen.

De route van de Oliebollentocht voerde, afhankelijk van de gekozen afstand, door het Mastbos, door natuurgebied De Blauwe Kamer en Ulvenhout naar de rust in taveerne Jeugdland bij Ulvenhout. Verder leidde de route via natuurgebied en park Wolfslaar naar en door het Ulvenhoutsebos, waarna nogmaals de mogelijkheid was om bij Jeugdland even te rusten. Het laatste stuk voerde via de Bieberg en langs de rivier De Mark terug naar de finish in Mariëndal.