Ondanks hitte een geslaagde Bossentocht

Dit jaar werd op zondag 25 juni jl. voor de 59e maal de Bossentocht georganiseerd. Weer vanuit de vertrouwde startlocatie aan de Heuvelstraat, café 68. Ook was er weer een eigen verzorgingspost. Die was als vanouds in de schuur/loods aan de Chaamseweg. Er waren dit jaar 204 deelnemers. Dat dit aantal lager lag dan vorig jaar had een aantal oorzaken. Allereerst werden er hoge temperaturen verwacht, waardoor sommige wandelaars afhaken. Verder was er dit jaar geen digitale versie vanwege de gestegen kosten van de wandelbond voor het online inschrijven. Uiteraard konden de deelnemers zich voor de tocht vooraf inschrijven via de bond en daar maakten 69 deelnemers gebruik van. Alle overige deelnemers schreven zich ter plaats in. Maar deze wandelaars konden dit jaar ter plaatse met hun pinpas betalen en dat deden 42 deelnemers en werd door heb zeer gewaardeerd.

Naast onze eigen verzorgingspost konden de deelnemers ook nog rusten in grandcafé Fabels bij Molenschot (voor de afstanden 30 en 40 km) en taveerne Jeugdland te Ulvenhout (voor de afstanden 20, 30 en 40 km). Deelnemers op de afstand 12 km hadden de keuze om te rusten bij resp. café De Zeven Heuveltjes of restaurant De Kogelvanger aan de Galderseweg. Dit alles werd voorbereid en uitgevoerd door 17 medewerkers die wij daarvoor in het zonnetje willen zetten en vanaf deze plaats nogmaals van harte willen bedanken voor hun hulp en inzet

Doordat een aantal deelnemers gebruik maakten van het online inschrijven via wandelbond KWBN, hebben wij niet alle adressen van de deelnemers. Daardoor weten wij niet exact waar de wandelaars vandaan kwamen en van welke verenigingen zij eventueel afkomstig zijn. Een uitzondering daarop vormen natuurlijk onze eigen leden en donateurs, alsmede de deelnemers die zich ter plaatse inschreven. Dit keer hadden ook 7 deelnemers uit België zich aangemeld voor de Bossentocht. Dus ook deze keer weer een internationale deelname.

De route voerde de deelnemers over het vanouds bekende parkoers door het Mastbos, de Prinsenbossen en het Ulvenhoutsebos. Vrijwel alle deelnemers kwamen tevreden terug na afloop. Zij vonden het fijn dat zij – vanwege de te verwachte hoge temperatuur – al iets na half acht van start mochten gaan in plaats van de officiële vertrektijd van acht uur. Wel kregen zij mee dat daardoor mogelijk onze eigen verzorgingspost nog niet gereed was, maar dat bleek gelukkig niet te kloppen. De deelnemers kregen dan ook als raad mee om op de Galderseweg eventueel langs restaurant De Kogelvanger of café De Zeven Heuveltjes te gaan.

Achteraf bleek dat de wandelaars weinig last van de hitte hadden gehad doordat het merendeel van de route door de bossen en dus onder de bomen voerde, waardoor het daar wat koeler was. Doordat er meer deelnemers voor een herinnering liepen dan was verwacht, kozen een aantal van hen voor één van beide aanwezige medailles. Ook hierdoor ging men tevreden huiswaarts. Door dit alles kunnen wij terug kijken op een geslaagde wandeltocht.