Winterserietochten weer van start

Op zaterdag 16 december 2023 organiseerde WIEGO de 1e tocht van de 52e Winterserie-wandeltochten voor het seizoen 2023-2024. Totaal hebben 361 wandelaars deze tocht gelopen. Dat was beduidend meer dan vorig jaar en ook meer op het niveau dat WIEGO gewend was voor de corona-crisis. En ondanks het feit dat op de zondag er na vanuit het Ginneken de jaarlijkse Santa Run werd georganiseerd, waarbij zo’n 500 mensen verkleed als kerstman of kerstvrouw in een kudde over één pad in het Mastbos rennen, kregen wij dit jaar dan toch toestemming van Staatsbosbeheer en kon onze tocht ongewijzigd worden georganiseerd. Daardoor hoefden wij de gemaakte afspraken met de geplande rustplaatsen dit keer niet aan te passen. Zodoende konden wij terecht bij café De Zeven Heuveltjes aan de Galderseweg, bij fam. De Nijs aan de Overaseweg, terwijl er voor de afstand 40 km een bouillonpost bij Terry v.d. Westen te Galder.

Het parkoers van deze Winterserietocht voerde de deelnemers vooral door het Mastbos, maar ook (afhankelijk van de te lopen afstand) door het Montenspark, het Turfvaartpark, het plaatsje Effen, de Krabbenbossen, de Galderse Heide, de Galderse Meren, het dorp Galder, natuurgebied de Blauwe Kamer en langs de rivier De Mark. In navolgend overzicht is per afstand vermeld het aantal deelnemers en hoeveel er met of zonder herinnering liepen.

Van de 361 deelnemers hadden 43 wandelaars zich online ingeschreven via wandelbond KWbN.