WIEGO Nieuws – Juni 2020

VAN DE REDACTIE
De pandemie die de wereld heeft overspoeld heeft ons leven helemaal op z’n kop gezet. Niets is meer hetzelfde vergeleken met nog niet zo lang geleden. Thuisblijven was de boodschap. En als we toch op pad moesten, dan anderhalve meter afstand houden. De wereld lijkt daardoor kleiner te zijn geworden. Het zal ongetwijfeld nog een zaak van lange adem worden. Het blijven daardoor turbulente tijden. Maar ook hier zal toch een einde aan komen. Dus probeer positief te blijven.

Ja, onze wereld staat nu op z’n kop. Binnen heel korte tijd is veel van wat doodgewoon was in ons leven niet meer mogelijk. Alles is nu even anders. Die gedachte schiet bij veel mensen door hun hoofd of ligt op het putje van hun tong. En op dat woordje blijven dan de gedachten even hangen. Want hoe lang is even? Hoe lang gaat deze situatie duren? Misschien voelt het inmiddels al niet meer als even, maar als veel langer dan gehoopt en verwacht. Hoe ziet dat ‘nieuwe normaal’ er uit in de anderhalve meter samenleving? En willen wij op alle onderdelen van ons leven wel terug naar zoals het was of willen we dat er zaken blijvend veranderen?

Het zijn vragen die u ongetwijfeld bezighouden de laatste tijd. Vragen waarop niemand het antwoord op weet. Het is een zoektocht die we samen doormaken. Voorlopig is alles in ieder geval nog even anders dan normaal en zullen we er met elkaar onder de omstandigheden het beste van proberen te maken. En hoe moeilijk de situatie ook is, het is en blijft belangrijk dat we volhouden. We zullen blijven zoeken naar de mogelijkheden die er wel nog zijn. Hoe beperkt die soms ook zijn. Om zo elkaar toch nabij te blijven.

Daar slagen we gelukkig ook steeds beter in met elkaar. We zoeken naar wat op verantwoorde wijze wel kan in plaats van te benadrukken wat niet meer gaat. Niet om de grenzen op te zoeken, maar om ons toch met elkaar verbonden te weten en voelen. Let wel: uiteraard moet alles wel binnen de regels en richtlijnen van de overheid. Want alles mag dan nu anders zijn, de onderlinge verbondenheid in onze gemeenschap en vereniging blijft bestaan. Die verbondenheid voelen wij misschien wel sterker dan ooit tevoren, dwars door alle coronamaatregelen heen. Bedenk dat onze gezondheid boven alles gaat en dat iedereen zijn (of haar) steentje bijdraagt aan het voorkomen van besmettingen De grote vraag blijft natuurlijk hoe het virus zich ontwikkeld en of ons lichaam snel antistoffen kan opbouwen zodat we voldoende weerstand tegen dit virus hebben of dat het een langdurige kwestie van tijd wordt.

FACEBOOK PAGINA WSV WIEGO
WIEGO heeft een eigen Facebookpagina! Volg en “like” ons op www.facebook.com/wsvwiegobreda en deel onze evenementen (wandeltochten) met je wandelvrienden!

AFGELASTING 4DAAGSE NIJMEGEN
Tijdens de persconferentie van de regering op 21 april jl. werd bekend gemakt dat grote evenementen, waaronder de Nijmeegse Vierdaagse niet zijn toegestaan. Voor sommige wandelaars was dit een klap en voor anderen een bevestiging van wat zij al vermoeden dat zou gaan gebeuren. Wandelaars die al een bevestiging van deelname hadden gehad en dus hun inschrijfgeld hadden voldaan, hebben inmiddels een deel van dat bedrag teruggekregen én zij zijn verzekerd van deelname bij een volgende editie van deze Vierdaagse, die volgend jaar (2021) hopelijk weer kan plaats vinden.

AFGELASTE VIERDAAGSE APELDOORN
Evenals de Vierdaagse van Nijmegen gaat ook de Vierdaagse van Apeldoorn van 14 t/m 17 juli a.s. dit jaar niet door. Jammer voor al diegenen die zich al hadden aangemeld of plannen daartoe hadden. Maar volgend jaar staat deze Vierdaagse weer op het programma. Dus houd moed.