WIEGO-Nieuws – Oktober 2020

VAN DE REDACTIE
Door de corona-uitbraak zijn er dit jaar al meer tv’s verkocht dan in het vorige jaar. Hoewel 2020 het jaar was dat grote sportevenementen zoals de Olympische Spelen en het Europees kampioenschap voetballen niet doorgingen, waren de verkopen in de eerste helft van het jaar vergelijkbaar met een groot sportjaar. De mensen ware meer aangewezen op vermaak thuis en omdat ook de kinderen de hele dag binnenbleven, vonden veel ouders het blijkbaar prettig om voor hen een extra tv voor in hun slaapkamer aan te schaffen.Corona blijkt niet alleen goed te zijn geweest voor streamingsdiensten als Disney+, maar ook voor televisiefabrikanten. Ook het niet doorgaan van dure vakanties zorgde ervoor dat mensen bereid waren meer uit te geven. Dat werd gemerkt aan de koopkracht. Sommige mensen die normaal naar plekken als de Caraïben op vakantie gaan, blijven nu dichter bij huis en hebben meer geld om uit te geven aan een televisie.

Dat alles is natuurlijk zeer goed voor het bedrijfsleven en met name de televisiefabrikanten. Maar is het ook zo goed voor de gezondheid van de Nederlandse bevolking. Ouders moesten thuis werken en bewogen daardoor minder omdat er niet naar het werk behoefde te worden gereisd. En de kinderen zaten thuis hun schoollessen te volgen. Die hadden daardoor ook minder beweging omdat zij niet op het schoolplein of daarbuiten met hun vriendjes speelden of naar een sport gingen. Zoals hun ouders ook niet naar het sportcomplex of zaal of sportschool gingen. Daarnaast zaten zowel ouders als kinderen na hun werk en schoolwerk vaak op de bank op of bed televisie te kijken of spelletjes er op te spelen. Weinig beweging dus, terwijl er juist in onze maatschappij meer aan beweging moet worden gedaan. Goed, in het weekend werd een ommetje gemaakt in e buurt, het park of het bos. Maar dat gebeurde dan vaker door oudere dan jongere mensen. En als jongeren in bijvoorbeeld het park waren, dan zaten zij te kletsen op een kleedje of te barbecueën. En dat zorgt er dus voor dat er weer extra gewicht aankomt. En krijg dat er meer eens af.

Samenvattend kunnen wij dus zeggen dat de corona-uitbraak in alle opzichten niet goed is voor onze gezondheid. Het ergste is dat we er ziek door kunnen worden (en dan met name ouderen) en aan kunnen overlijden. Maar ook voor onze conditie en ons gewicht pakt dit coronavirus heel slecht uit. Probeer dus koste wat koste in beweging te blijven en ga niet achter die televisie zitten.

Doe aan sport. Ga wandelen. Doe aan wandelsport.