WIEGO Nieuws – December 2020

VAN DE REDACTIE

Langs deze weg willen wij alle leden, donateurs, adverteerders en andere belangstellenden hele fijne Kerstdagen en een prettige Jaarwisseling toewensen. Het zullen – net als de als het overgrote deel van het afgelopen jaar – vreemde dagen worden.

Sinds 14 oktober jl. verkeert Nederland weer in een gedeeltelijke lockdown door het toegenomen aantal besmettingen met het coronavirus en het daaraan verbonden aantal ziekenhuisopnamen. Inmiddels zijn er wel positieve berichten over het ontwikkelde vaccin tegen het virus. Maar of de regering voor de komende feestdagen daardoor de teugels iets laat vieren en ons iets meer (bewegings)vrijheid geeft, daar is nu nog geen zekerheid over.

Ons sociale, maatschappelijke en culturele leven is momenteel weer nagenoeg volledig tot stilstand gekomen. Dat hakt er bij velen van ons flink in. Ons uithoudingsvermogen en aanpassingsvermogen worden danig op de proef gesteld. Niet alleen bij jongeren. Nee, bij jong en oud. Nu de coronapandemie onze samenleving al maanden in haar greep houdt, wordt de beproeving alleen maar groter en kost het velen steeds meer moeite om zich aan de regels te houden. Maar we zullen moeten proberen solidair met elkaar te moeten blijven en begripvol voor de ander.

Momenteel vraagt een oproep om vol te houden gevoelsmatig een grotere inspanning dan in het begin van de coronacrisis. Maar toch zullen we moeten volhouden en ons aan de regels en maatregelen blijven houden. Het dringende advies van de overheid is dan ook om de komende feestdagen niet in grote kring uitbundig te vieren. We hebben moeilijke tijden achter de rug en we hebben nog moeilijke tijden voor de boeg. Iedereen zoekt een houvast. Dat vinden we alleen door elkaar – in figuurlijke zin – vast te houden en daardoor dicht bij elkaar te zijn. We moeten echt nog even op onze tanden bijten en volhouden. Blijf je tot het uiterste inspannen om het aantal besmettingen te laten dalen. Als we dat blijven doen, krijgen we daarmee het aantal besmettingen en de overbelaste zorg in de ziekenhuizen onder controle.

Deze houding in combinatie met de – naar wij hopen – komende vaccinatie geeft iedereen de hoop op een spoedige terugkeer naar een normaal leven. En dat betekent voor ons als wandelaars dat we weer zonder zorgen kunnen gaan wandelen en naar wandeltochten kunnen gaan zonder mondkapjes en angst voor besmetting. Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle. Zorg dus goed voor uzelf en voor elkaar. We hebben het zelf in de hand

NIEUWJAARSWENS

Het jaar 2020 is weer voorbijgevlogen. En 2021 staat alweer voor de deur. Oud maakt dus weer plaats voor nieuw. Daarom willen wij vanaf deze plaats al onze leden, recreatieve leden, donateurs en adverteerders
PRETTIGE KERSTDAGEN en een GELUKKIG EN VOORSPOEDIG NIEUWJAAR
toewensen. En wij hopen dat het in 2021 weer een mooi en goed wandeljaar zal worden.

Het bestuur van Wandelsportvereniging “W.I.E.G.O.”