NASSAUSTAD-wandeltocht

Van zaterdag 1 mei t/m zondag 30 mei 2021 organiseert onze vereniging voor de eerste maal de NASSAUSTAD-wandeltocht. Dit gebeurt als compensatie voor de vele afgelaste wandeltochten in het land, zodat u toch nog de gelegenheid heeft om een tocht te lopen, zij het op een andere manier dan u normaal gewend bent.

Van donderdag 29 april t/m zondag 30 mei 2021 ontvangt u na inschrijving via Wandel.nl (klik hier voor de link) per mail (of per post) de betreffende routebeschrijving, de gpx-bestanden en eventueel een medaille.

U kunt de route lopen op een eigen gekozen moment. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de afstand in de eigen (directe) omgeving te wandelen.

U heeft de keuze uit de afstanden 5, 10, 15, 20, 25, 30 en 40 km.  U kunt (m.u.v. de 5 km) ervoor kiezen om een route van  10 km naar en door de historische binnenstad van Breda in combinatie met een parkoers door het buitengebied te lopen.

Voor de 40 km-afstand is dit een combinatie van een parkoers door de binnenstad met een parkoers van 30 km door het buitengebied. De afstand 5 km gaat alleen door het buitengebied. Voor de afstand van 10 km kunt u kiezen.

De route van de NASSAUSTAD-wandeltocht loopt – afhankelijk van de gekozen afstand en combinatie – naar en door de historische binnenstad van Breda en door het buitengebied. Het parkoers door het buitengebied loopt voor een deel door het Mastbos. En afhankelijk van de gekozen afstand voert de route daarnaast door het natuurgebied Trippelenberg, het rivierdal van de Aa of Weerijs, door de Krabbenbossen, langs het plaatsje Effen, over het landgoed Anneville, het Ulvenhoutse Voorbos, door Ulvenhout, door het rivierdal van De Mark en langs kasteel Bouvigne.

De route is niet gemarkeerd.

De aangegeven horecagelegenheid  is niet altijd open is en dan alleen als “take away”.

Leden en donateurs van WIEGO melden zich per telefoon of per mail aan bij onze secretaris met opgave van de gekozen afstand.

AFSTANDEN:
5, 10, 15, 20, 25 en 30 km.

INSCHRIJFGELD:
€ 3,50 (zonder medaïlle)
€ 6,00 (met medaïlle)

Deelnemers, die lid zijn van een erkende wandelbond of vereniging, krijgen € 1,00 reductie per tocht 

INLICHTINGEN:
H. v.d. Bruggen
tel. 076-5657357 (b.g.g.: 06-3608069) of: wsvwiego@gmail.com

De startplaats is het terrein van gebouw “Mariëndal”, Duivelsbruglaan 13,4835 JD Breda (wijk Ginneken). U hoeft zich ter plaatse niet aan of af te melden.

Vanaf NS-station Breda-Centraal bereikbaar met  buslijn 6 richting Meersel Dreef (uitstaphalte Duivelsbruglaan) of stadsbuslijn 7 richting Nieuw-Wolfslaar en streekbuslijn 132 (beide uitstaphalte Valkeniersplein).

GRATIS parkeren op het nabijgelegen Schoolakkerplein (4835 EJ Breda)

Dit startpunt ligt ongeveer 100 meter van de rand van het bekende MASTBOS, wat een garantie is voor een wandeltocht door de mooie en bosrijke omgeving van Breda.